Skocz do zawartości

Ukręcony przegub i półoś - wymiana? podmiana rady..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie!

No dziś po raz pierwszy bunia odmówiła mi posłuszeństwa i powiedziała "Nie jede" :)

A mianowicie ukręciła się półoś na połączeniu z przegubem zewnętrznym. Myślałem że to sam przegub i nawet już zamówiłem zamiennik jakiś niemiecki podobno dobry za 170 ale jak zdjąłem to przegub fakt jest rozklekotany ale trzymał, zjechał się natomiast wieloklin na połączeniu osi z przegubem zewnętrznym.

Pytania następujące:

Sam przegub 170 - ciekawe ile jeszcze za półoś - natomiast na allegro znalazłem coś takiego:

http://allegro.pl/item293798636_bmw_e34_520_525_24v_polos_kompletna_przegub.html

hmm tutaj kompletne za 70? u mnie była rozwalona osłona przegubu i poleciał. Jak myślicie warto takie używki?

Kiedy kupie przegub i półoś jak to będzie pracować ze starym przegubem wewnętrznym?

Nie wiem czy uda mi sie wycofać zamówienie ale chyba tak dlatego proszę pomóżcie Panowie i Panie i doradźcie!!

Pozdrawiam,

Mariusz

Opublikowano
nigdy, nawet jak miałem malucha, to nie stosowalem używek i podróbek (za wyjątkiem słynnych części do Malucha dostępnych wyłącznie u rzemieślnikow-ale to z musu).
PawełH
Opublikowano

Tak ale to nie maluch tylko BMW, jeśli część jest z nie zakatowanego auta to jeszcze pojeździ że ho ho. MOja uszkodziła sie tylko dlatego że miała dziurę w osłonie (maszecie)

Co radzicie?

Opublikowano

Witam,

myślę, że spokojnie możesz brać tą używkę, dobra cena i koleś daje miesiąc gwarancji, więc jak przez miesiąc będzie ok to tak zostanie :mrgreen:

Nie wiem czemu wiele osób odrzuca na wstępie używane części, przecież w waszych autach takie właśnie macie :P

PawełH podejrzewam, że jak kolega manieq miały e60 tak jak ty to by wogle nie założyl tego tematu :8)

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
Tak ale to nie maluch tylko BMW, jeśli część jest z nie zakatowanego auta to jeszcze pojeździ że ho ho. MOja uszkodziła sie tylko dlatego że miała dziurę w osłonie (maszecie)

Co radzicie?

Jak masz kupic nową za 70 zł to lepiej kup uzywkę. Zamiennik za małe pienądze oznacza siano... i nigdy oryginałem nie bedzie, pomimo teg oze jest nowy...

Bandite Motor Wagen
Opublikowano
Witam,

myślę, że spokojnie możesz brać tą używkę, dobra cena i koleś daje miesiąc gwarancji, więc jak przez miesiąc będzie ok to tak zostanie :mrgreen:

Nie wiem czemu wiele osób odrzuca na wstępie używane części, przecież w waszych autach takie właśnie macie :P

PawełH podejrzewam, że jak kolega manieq miały e60 tak jak ty to by wogle nie założyl tego tematu :8)

mam wrażenie, że niekoniecznie by tak było, ale to przecież tylko wrażenie.

PawełH
Opublikowano

Jak masz kupic nową za 70 zł to lepiej kup uzywkę. Zamiennik za małe pienądze oznacza siano... i nigdy oryginałem nie bedzie, pomimo teg oze jest nowy...

No właśnie nie 70 tylko 170 i sam przegub, do tego dojdzie półoś czyli jeszcze więcej. Myślę że warto zaryzykować.

Witam,

myślę, że spokojnie możesz brać tą używkę, dobra cena i koleś daje miesiąc gwarancji, więc jak przez miesiąc będzie ok to tak zostanie Mr. Green

Nie wiem czemu wiele osób odrzuca na wstępie używane części, przecież w waszych autach takie właśnie macie Razz

PawełH podejrzewam, że jak kolega manieq miały e60 tak jak ty to by wogle nie założyl tego tematu Cool

Doskonale mnie rozumiesz :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Według mnie warto kupić używkę bez większych luzów, ale nie badziewie, czyli nówkę podróbkę. Mam dwie półośki w garażu... jak jesteś ze Śląska, to daj znać.
Kai
  • 2 tygodnie później...