Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moja betka ma przebiegu 219 tysięcy no i moja betka bierze niewiele ponad 1 litra na 10 000 km...zbliża się wymiana olej więc zastanawiam się nad marka oleju. Teraz mam Mobil super S 10W40, ale jak widać trochę oleju mi łyka, więc chciałem zapytać czy może Valvoline Max Life będzie lepszym olejem?Czytałem na forum, że ponoć na tym oleju silnik nie "bierze" oleju.Może inny olej?Proszę o opinie :modlitwa:
Freude am fahren...
Opublikowano
Nie mam gazu.Może Castrol Magnatec też będzie dobry?

Przyjacielu ja jeździłem na Mobilu Super S. Łykał mi taj jak Tobie ok litr na 10 tyś. Po przejściu na Magnateca dolałem raczej podobną ilość.

Jeśli bierze Ci litr od wymiany do wymiany i nie masz z nim innych problemów (klekot) to się nie przejmuj bo to jest normalne.

O Valvoline Max Life 10W-40 krążą po forum bardzo dobre opinie.

A co do Magnateca to nie mam z nim żadnych problemów. Ale wiele osób wypowiadało się że na tym oleju klekocze silnik z rana.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Jeśli bierze Ci litr od wymiany do wymiany i nie masz z nim innych problemów (klekot) to się nie przejmuj bo to jest normalne.

Klekot u mnie raczej nie występuje, a jeżeli już jest to bardzo niewielki. Problemów z silnikiem nie mam żadnych. Przez ponad 9 miesięcy jazdy silnik ani razu mnie nie zawiódł.Pali za pierwszym razem. Dzięki ziomuś za pomoc, chyba zaleję sobie Valvoline :cool2:

Freude am fahren...