Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Posiadam E36 320i 96r. Mam pewien problem. Otóż uszkodzeniu uległ licznik(działa jak mu się podoba). Na aukcjach internetowych bardzo ciężko znależć taką ofertę aby zgadzał się rok produkcji oraz pojemność silnika. Prosiłbym o pomoc czy liczniki z inna datą produkcji oraz pojemności będą pasowały do mojego modelu. Dodam ze mój licznik wyskalowany jest do 240km/h oraz przy wskaźniku benzyny jest podziałka ( 0, 1/2 , 1 ). Czy liczniki wyskalowane np. do 220km/h bądź 260km/h oraz z podziałką na LITRY mam brać pod uwagę przy kupnie?Czy też szukać dokładnie taki sam jak posiadam dotychczas? Proszę o pomoc ponieważ sprzedający nie są w stanie odpowiedzieć na moje pytania.

Z góry dzięki :wink:

Opublikowano

Więc tak:

O liczniku 220 możesz zapomnieć. Były tylko w silnikach 1.6i i 1.8i. Czerwone pole od 6000.

W is-ach z późniejszych lat był do 240 ale znając życie obrotomierz będzie przekłamywał. Ja włozyłem do is-a licznik od 320 to obr przekłamywał. Reszta ok.

Nie wiem jak z większych silników. Najlepiej poszukaj do 320 z Twojego roku.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'