Skocz do zawartości

zbyt duzy doplyw powietrza a niskie obroty??????????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy masz instalację LPG czy nie - ale z LPG jest tak.

Jeśli chodzi o LPG to tak - zbyt duży dopływ powietrza powoduje spadek wolnych obrotów.

Byłem dziś u gaziarza na regulacji - u drugiego swoją droga - ponieważ poprzedni -tak mi wyregulował że mieszanka była zbyt uboga w tlen przez co - autko paliło więcej a przy tym było słabsze.

Kontynuując - wziął pistolet ze sprężonym powietrzem i wpuścił je do wlotu puszki filtra powietrza- i faktycznie - auto zaczęło tracić na obrotach - powiedział mi że LPG nie lubi wtłaczanego powietrza - tylko takie zassane samoczynnie przez silnik. Doradził mi abym sprawił sobie jakieś gumowe kolanko na wlot puszki filtra.

masqo
Opublikowano

tylko o ile moge zmniejszyc dolot ??mam oryginalny filter tylko bez tej koncowki cziuzrka jeest troche zmnniejszona jake moga byc skutki zbyt malego dostania powietrza???

to co napisales to wiem u mnie wystarczy ze dmuchne mocno w filter i podnosza sie delikatnie obroty

MY NAME IS, KRZYSIU JEZYNA ZE SZCZECINA :wink:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=60823 ZOBACZ TO!!

http://img261.imageshack.us/img261/6339/logorot125ee4.jpg

Opublikowano

Mnie doradził takie gumowe kolanko wygięte do góry na wlot puszki filtra powietrza i tyle - nic nie zmniejszać - tylko doprowadzić do sytuacji żeby silnik sam pobierał sobie powietrze - a nie żeby było ono do niego wtłaczane siłą pędu podczas jazdy.

A tak poza tym - to przejdź się do zaufanego gazownika która zna sie na swojej robocie - i co on ci doradzi.

Ja na ten przykład - poprzedniego pytałem czy istnieje możliwość przemontowania miksera z pod przepływomierza pod przepustnice- odpowiedział mi że nie - a ten powiedział mi że się da tylko trzeba by inaczej podłączać reduktor - chociaż sam do końca nie jest pewny jak by się zachowywał przepływomierz- powiedział mi że lepsze rozwiązanie to BLOS - ale on sam się za to nie weźmie - ponieważ nie robi czegoś czego dobrze nie zna.

masqo
Opublikowano
Panowie ale jak to ma na falowanie na wolnych obrotach pomóc skoro na postoju silnik i tak sam sobie zasysa powietrze? Znajdźcie sobie lepiej lepszego gazownika słyszałem też od znajomego że na takie objawy może pomóc stożkowy filtr powietrza. Mam taki w drugim autku na gaz (zresztą gazownik doradził żeby na 2gen gazu założyć bo łatwiej regulować skład mieszanki i spalanie spada) i u mnie obroty równiutko na 900.
BMW forever!!!
Opublikowano
Panowie ale jak to ma na falowanie na wolnych obrotach pomóc skoro na postoju silnik i tak sam sobie zasysa powietrze? Znajdźcie sobie lepiej lepszego gazownika słyszałem też od znajomego że na takie objawy może pomóc stożkowy filtr powietrza. Mam taki w drugim autku na gaz (zresztą gazownik doradził żeby na 2gen gazu założyć bo łatwiej regulować skład mieszanki i spalanie spada) i u mnie obroty równiutko na 900.

co to za gazownik jak ci doradzil stozek mowiac ze to lepsze ....prawda majac stozek dopiero mozesz miec falowania jak pod maska sie cieplo zrobi i bedzie zasysane cieple powietrze skad on ta teoriw wziol?? moze to znajomy kartofla :mad2:

MY NAME IS, KRZYSIU JEZYNA ZE SZCZECINA :wink:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=60823 ZOBACZ TO!!

http://img261.imageshack.us/img261/6339/logorot125ee4.jpg

Opublikowano
Następny mądry tylko nie wie co mówi. Silnik rovera ma tak rozwiązaną regulację wolnych obrotów że nie ma prawa tam nic falować nawet na gazie oczywiście jeśli znajdziesz dobrego gazownika co jest prawie w PL nie możliwe, ale się zdaża jeśli chodzi o gaz 2gen. Ja regulowałem 6 godzin swoją maszynkę przy pomocy analizatora spalin i gazownika po każdej regulacji na trasę i sprawdzanie no i wyszło idealnie. Filtr stożkowy był zakładany później i lekka regulacja i dalej jest ideał. Zresztą fajnie jeździ i mruczy delikatnie więc nie mam powodu żeby twierdzić że filtr jest do niczego.
BMW forever!!!