Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam....

Mam problem coś zaczeło mi pukać w zawieszeniu jak jede po dziurkach.Jest to taki dzwięk podobny do zużytych wachaczy.Byłem już na dwóch stacjiach diagnostycznych na szarpakach i nic nie wykazało.Wszystko jest sprawne.Sprawdzali też amortyzatory ,wszystko ok.CO TO MOŻE BYĆ POMOCYYYY

E34 1988r 2.0l 12v M20

E36 1.8i 1996r sedan.

Opublikowano

Przeciez o tym pukaniu bylo juz tyle postow, nikt Ci tak nie powie na odleglosc co puka :duh:

Na szarpakach pierwszy lepszy zaklad diagnostyczny tez nic nie wykaze tak jest w BMW. Najlepiej jedz do jakiegos speca od BMek, albo wejdz pod auto, lage w lape i zobacz gdzie sa luzy.

Ja stawialbym na tuleje wachaczy.

Pozdro

Opublikowano
Witam....

Mam problem coś zaczeło mi pukać w zawieszeniu jak jede po dziurkach.Jest to taki dzwięk podobny do zużytych wachaczy.Byłem już na dwóch stacjiach diagnostycznych na szarpakach i nic nie wykazało.Wszystko jest sprawne.Sprawdzali też amortyzatory ,wszystko ok.CO TO MOŻE BYĆ POMOCYYYY

Jak nie wiadomo co puka... a puka na nierownosciach poprzeczynych i ostrzejszych dziurach.... a szarpaki nic nie wykazuja - wymienic wahacze gorne :D

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, taak no to najlepiej usiądź z tyłu zapuśc auto pilota i nasłuchaj gdzie puka,, pukanie jak zzawieszenia, obstawiałem na amory albo wahacze, i co, ,, i nic,, , szarpaki i takie tam wsio sztywne,

wsiadam na tylną kanapę, a tam puka pod dachem po lewej strony przy osietleniu tyłu nad słupkiem ! Jak rozkręcę to powiem co to było, ja obstawiam jakąs wiązkę kabli, a że są solidne wielkością to możliwe że tłucze,, ale jak żyję takiego pukania nie słyszałem żęby nie dochodziło zzawieszenia !!! A tu bęc,, To przecież BMW ;( :duh:

Teraz to ja mam radość z jazdy :)
Opublikowano

Witam, taak no to najlepiej usiądź z tyłu zapuśc auto pilota i nasłuchaj gdzie puka,, pukanie jak zzawieszenia, obstawiałem na amory albo wahacze, i co, ,, i nic,, , szarpaki i takie tam wsio sztywne,

wsiadam na tylną kanapę, a tam puka pod dachem po lewej strony przy osietleniu tyłu nad słupkiem ! Jak rozkręcę to powiem co to było, ja obstawiam jakąs wiązkę kabli, a że są solidne wielkością to możliwe że tłucze,, ale jak żyję takiego pukania nie słyszałem żęby nie dochodziło zzawieszenia !!! A tu bęc,, To przecież BMW ;( :duh:

Opublikowano