Skocz do zawartości

Demontaz wycieraczki w celu wstawienia szyby.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam drogich kolegów!

Mam pytanko.

W mojej bmce zbila mi sie szyba przednia, i musze pousuwac resztki starego klegu i szyby zeby przykleic nowa i mam pytanko, aby to zrobic musze zdemontac ta czarna listwe ktora jest na zdjeciu jest ona mocowana na kołki krzyżakowe, zdemontowalem juz wszystko i zostaje mi pytanie jak zdjac wycieraczka prawą ( z lewa sobie poradzilem) zdjolem przednia zaslepke i byly tam dwie nakretki odkrecilem je,ale wycieraczki dalej sztywno siedza i niemam pomyslu jak to wyjac? czy to sie odkreca od spodu? to wychodzi z calym mechanizmem czy trzeba to siłowo wyjac?

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//bmw.resmoto.com/opisy/5series/e39/e39tds_uzyw/bmw_525tds_e39_04.jpg[/img]

Opublikowano

Jak znam zycie to trzeba miec siagacze. Sam chcesz to kleić? Jak widze doswiadczenia nie masz a załujesz jakies 120 zł na wklejenie w profesjonalnej firmie która sie zajmuje tylko tym. Życzę powodzenia.

P.S. Czekam na posty:

- co to za gwizd przy 80 km/h

- skad woda pod nogami kierowcy

:twisted:

Bandite Motor Wagen
Opublikowano
zdjolem przednia zaslepke i byly tam dwie nakretki odkrecilem je,ale wycieraczki dalej sztywno siedza i niemam pomyslu jak to wyjac? czy to sie odkreca od spodu? to wychodzi z calym mechanizmem czy trzeba to siłowo wyjac?

zawsze tam jest stożek z drobnym wieloklinem więc cza na siłę , najlepiej czymś podważyć

wiadomo że w warsztacie zrobią to profesjonanie ale w końcu tam też robią przy tym ludzie