Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Na wstepie zaznacze, ze przeczytalem juz wszystkie mozliwe posty na temat blosa ale jasno nie znalazlem odpowiedzi ktore dokladnie oringi nalezy wymienic, zeby wszystko latalo.

Jestem na etapie strojenia, ale jakos dziwnie to chodzi, raz za ubogo, raz za bogato - nie moge znalesc konsensusu :( (stroje na miernik podpiety pod sonde lambda)

Wyczytalem, ze zmienialiscie oringi i teraz pytanie, ktore dokladnie?

Nr 12, 13, 24? a moze wszystkie? Z gory dzieki za pomoc.

Pozdro

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.bmww.webpark.pl/blos.jpg

Opublikowano

Witam, 12,24 wystarczy ale jak będziesz go rozbierał to możesz wszystkie (nie majątek),

a co do strojenia to u mnie było to samo (ale nie wymieniałem or.)ustawiłem bogato, przy ekonomicznej jeździe pali mało a jak kłade do spodu to już nie patrze ile pali (mocy nie brakuje).

Opublikowano

Dzis wymienilem, 12, 13, 24, na ciasniejsze. Strojenie sie poprawilo troche, ale jeszcze sie pobawie.

a co do strojenia to u mnie było to samo (ale nie wymieniałem or.)ustawiłem bogato, przy ekonomicznej jeździe pali mało a jak kłade do spodu to już nie patrze ile pali (mocy nie brakuje).

no wlasnie probuje ustawic spalanie, bo wczesniej bylo wiele za duzo miasto 20l LPG/100 km przy moim M20B20 to nie do przyjecia.

Pozdrawiam

Opublikowano

no tak tez wlasnie robie, ale chyba nie dokonca umiem sobie z tym poradzic,

jak jade powiedzmy na 3 biegu 60 i dalej ciagnie delikatnie to mieszanka oscyluje miedzy 0,15-0,25 czasem skoczy do 0,6-0,7-0,8. Jak wrzuce na luz to 0,6-0,7. Jak puszcze gaz i hamuje silnikiem to 0,7-0,8. Jak depne ostro gdzies tak 4000 obr. skacze do 0,8-0,85. Moze byc tak czy cos nie halo?

Narazie jezdze i sprawdzam ile spali, jak zamkne sie w 15 to tak zostawie.

P.S jakie moga bys skutki jazdy na zbyt ubogiej mieszance i czy powiedzmy po 100km cos sie moze stac z silnikiem?

Opublikowano

Tak idealnie to się na miernik nieda ustawić, i napięcie powinno tak skakać ale najważniejsze żeby gdy mocno depniesz było bogato i z tego co piszesz tak jest.

U siebie też się tak bawiłem i dałem sobie spokój, raz pali mniej raz więcej,raz auto mocniejsze raz słabsze, i to wszystko na tych samych ustawieniach, to raczej wina gazu (różne jakości)bo tankuje w różnych miejscach.

Ieżeli samochud nie spali ci mniej jak na Pb to niema obawy że jest za ubogo,

Opublikowano
oki pietro uspokoiles mnie troche, dzieki za odpowiedzi, pozdro i wesolych swiat