Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jezeli chodzi ci o sond LAMBDA to naturalnie że jest nie wiem czy nie masz nawet dwóch.

A przysiagłbym ze w dieslu za spalanie odpowiada tylko przepływomierz, a w benzyniaku jesli jest uszkodzony przepływomierz to jeszcze sonda lambda lub dwie i mogą skorygowac mieszankę, czym własnie sie rózni od rzeczonego diesla...

Bandite Motor Wagen
Opublikowano

Więc spawa wygląda następująco.

Moje autko strasznie dużo pali (ok 15l w mieście).

Byłem na kompie i żadnych błędów nie znalazł, choć byłem pewien że wyskoczy błąd sondy. A mechanik powiedział mi,że w tych silnikach (3.0d) nie ma żadnej sądy, sprawdzał też na jakiś schematach.

Więc czy ktoś może mi napisać na 100% czy jest sąda i gdzie się ona znajduje (najlepiej chciałbym to zobaczyć na realOEM).

Z góry wielka dziękówa i pozdrawiam.

Opublikowano
Jezeli chodzi ci o sond LAMBDA to naturalnie że jest nie wiem czy nie masz nawet dwóch.

Ale masz na myśli benzynę czy diesla. W benzynie wiem, że są dwie ale jak jest z dieslem???

Opublikowano

Ale masz na myśli benzynę czy diesla. W benzynie wiem, że są dwie ale jak jest z dieslem???

A nie to napisałem kilka postów wyzej? :)

Bandite Motor Wagen
Opublikowano
Tak tylko ze jedni pisza ze jest sonda w e39 z silnikiem diesla a inni ze nie wiec juz sam nie wiem i prosze o konkretne odpowiedzi i potwierdzone w 100%, poniewaz mam problem ze spalaniem i nie wiem co robic
Opublikowano
Kolego w 100% w BMW 530d silnik M57 nie posiadasz sondy lamba. Wg Real Oem nie ma, wg katalogu Foty, bo tak jak napisałem wczesniej za spalanie w dieslu opdowiada przepływomierz. Na jakim komputerze sprawdzałes auto i na ile wiarygodny jest warsztat w którym to robiłes? Raczej mało mnie przekonuje to co niby Ci zasugerowali bo takie postepowanie przygotowuje na koszty, a z teg oco widzę mechanik ten chce sie poruszac po omacku nie znając miejsca w którym nalezy upatrywac przyczyny...
Bandite Motor Wagen