Skocz do zawartości

Zegarek analogowy,cyfrowy... E30

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie czy da sie wlozyc do mojej niuni zegarek moze byc analogowy albo cyfrowy.

Znalazlem to na Allegro

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39361020

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=40333511

Czy ktorys z tych zegarkow bedzie do mojego auta pasowal?

Jak nie to co trzeba zrobic aby taki zalozyc.

Prosze o pomoc szczegolnie uzytkownikow e30.

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

tyle ze ten od e30 ma

szer 6,5cm

wys 8cmm

Abylem w aucie mierzyc i wychodzi na to ze jest za duzy.

Co by trzeba zrobic aby pasowal ten zegarek?

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

:roll: a skąd znasz jego wymiary?? sprzedawca Ci podał??

Wydaje mi się to nie co dziwne, bo moim zdaniem wejdzie Ci bez problemu.

Myślę, że Twój problem polega na tym, że masz inną deskę, tzn. nie przystosowaną do zegarka i dlatego nie ma w niej odpowiedniego miejsca.

Możesz wrzucić fotkę dechy??(panel centralny) ewentualnie na maila.

pozdrawiam

Prezes

Moja flota: •Czarna & •eMka & •Kalinka & •Malutka

Opublikowano

Ja mysle, ze masz wersje auta bez obrotomierza i zegarek masz w "zegarach". Na srodkowym panelu radio ustawione jest na srodku, tak wiec po obu stronach radia masz troche miejsca. Jezeli masz taką wersje deski jak podejrzewam, to nie zamontujesz tam zegarka, bo nie bedzie pasował. Musiałbys wymienic caly srodkowy plastik na taki jak na tym zdjeciu : http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=40229285

No chyba ze sie myle i masz wlasnie taki rodzaj kokpitu jak ten ze zdjecia.

Pozdrawiam.

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano
Ja mysle, ze masz wersje auta bez obrotomierza i zegarek masz w "zegarach". Na srodkowym panelu radio ustawione jest na srodku, tak wiec po obu stronach radia masz troche miejsca. Jezeli masz taką wersje deski jak podejrzewam, to nie zamontujesz tam zegarka, bo nie bedzie pasował. Musiałbys wymienic caly srodkowy plastik na taki jak na tym zdjeciu : http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=40229285

Pozdrawiam.

doszedłem do tego samego wniosku. Ale przecież może wymienić panelik centralny i po kłopocie. Nie takie rzeczy się robi dla zadowolenia oka :shock: :lol:

Jutro nam podesle fote,to obadamy...

pozdrawiam

Prezes

Opublikowano

Pozdrawiam.

Mam obrotomierz chyba byly te zegary wymieniane bo w 1,6 nie ma obrotomierzow....ten plastik co na zdjeciu jest inny niz ja mam wlasnie mam radio po srodku.A zegarek przydalby sie bo jak sie jedzie to czasu nie ma :)

Duzo jest moze roboty z takim plastikiem?

Pozniej zapodam zdjecie.

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

To raczej zapomnij o zegarku. Wymiana jest po prostu nieopłacalna. Musisz zmienic caly srodkowy panel, podłaczyć wszystko, kupić zegar (no chyba ze kupisz go od razu w komplecie z deską), wstawić i podłączyć go jakoś (a nie ma wiązki) i modlić się, żeby zadziałalo.

Do tego licz sie z tym, ze rzecz rozebrana na czesci pierwsze i złożona na nowo, nie działa już tak dobrze jak przed rozkręceniem. Zawsze pojawiają się jakies efekty uboczne w postaci skrzypienia, zacinania sie itp. No chyba, ze masz duuuuuzo wolnego czasu, pieniedzy, chęci i samozaparcia. Moim zdaniem - gra nie warta świeczki.

Pozdrawiam.

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano
ok, odpowiem Ci prawdopodobnie po południu, bo wcześniej będę w mieście.

Tak przy okazji, wymieniałeś może filtr powietrza w e30?? Dużo się przy tym trzeba bawić?? tzn, przy zdjęciu obudowy...? :twisted:

Filtr powietrz aymienia sie jakies 2min....

Jest na takie zatrzaski prawdopodobnie 5zatrzaskow. Prosciutkie

Napisz jak sobie poradziles..... :clap:

Zdjecie mam juz zrobione tylko jak bede umial wzucic to na jakis serwer i podac link to go jeszcze dzis zapodam :D

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

Pozdrawiam.

Mam obrotomierz chyba byly te zegary wymieniane bo w 1,6 nie ma obrotomierzow....ten plastik co na zdjeciu jest inny niz ja mam wlasnie mam radio po srodku.A zegarek przydalby sie bo jak sie jedzie to czasu nie ma :)

Duzo jest moze roboty z takim plastikiem?

Pozniej zapodam zdjecie.

jak to 316 nie bylo obrotomieza chyba masz zle infprmacje kowboju :shock:

Opublikowano

tygrysie :twisted:

ten kowboj już otrzymał odpowiedni pakiet informacji, które pomogą mu w dalszej eksploatacji pojazdu na określonych zasadach oraz przy użyciu określonych części i urządzeń. :mrgreen:

"łopatologiczne" wyjaśnienie... :wink:

pozdrawiam

Prezes

Opublikowano
Moim zdaniem twoj samochód wyjechał z fabryki bez obrotomierza. Został zamontowany przez któregoś z kolejnych właścicieli. Dawno kupiłeś auto?

Opublikowano
prezes ten kolega jasno napisal ze w 316 nie byly montowane obrotomieze szczym sie nie zgodze :wink: noi i po sprawie kto mu takich rzeczy na opowiadal :shock: pozdro

doskonale Cię rozumiem drogi kolego(jeśli tak mogę). Również to dostrzegłem, ale już rozmawiałem z Grześkiem na privie.

Miałem poprostu dobry nastrój, aby odpowiedzieć jakoś niezwyczajnie :wink:

pozdrawiam

Prezes

Opublikowano

Hej

Ja tylko tak napisalem ze chyba w 316 nie bylo obrotomierza....

Auto kupilem troche ponad rok temu....wlasciciel wymienial zegary.

pozdr

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

Znalazlem zegarek anologowy z centralka czyli tym calym plastikiem koszt calosci 40zl Po niedzieli jade go kupic i do jakiegos mechanika zamontowac jak bedzie juz zrobione wrzuce foto.

Mysle ze sie za takie pieniadze oplaca to kupic bo na allegro drozej wychodzi.

BMW wieczna miłość...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kupilem calo konsole z zegarkiem anologowym-koszt 50zl

mam pytanie jak podlaczyc klakson do kierownicy?

Bo teraz mam przycisk kolo radia bo wczesniej mialem kierownice sportowa. gdzie sie znajduja kabelki od tych przyciskow w kierownicy abym mogl podlaczyc tam klakson?

Jesli bedzie mial ktos mozliwosc zrobic foto to bedzie juz super :roll:

BMW wieczna miłość...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Panel z zegarkiem już zamontowany.

Sam zamontowałem, zeszło mi z tym cały dzień, ale się opłacało.

:cool2: :cool2: :cool2:

BMW wieczna miłość...