Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć ma 2 pytania:

pierwsze dotyczy czujnika pokazującego stan paliwa w zbiorniku,przestał działać i pokazuje mi cały czas rezerwę!! Moje pytanie czy w baku jest pływak czy stan paliwa pokazuje jakiś czujnik elektroniczny(bmw 318i kombi) i gdzie on się znajduje????

Drugie pytanie dotyczy małego wycieku z podstawy filtra oleju: byłem u mechanika i powiedział mi ze w bmw to normalne i mam się tym nie przejmować!!! Czy ma racje,a jak nie to jak to można naprawić!!!

pozdrawiam

Bmw pewność na każdym kilometrze.....
Opublikowano

Po pierwsze edytuj post i wybierz z menu obok paska tematu model auta zeby wszyscy wiedzieli odrazu przed zaglądnięciem do tematu a w temacie wersje nadwozia i pojemność naucz sie takiego nawyku pisania postów.

Odnośnie czujnika poziomu paliwa. Lubią one padać wydaje mi sie ze są dwa jeden przy pompie i drugi z dtugiej strony. Sa to pływaki z prętem i jak pływak sie unosi labo opasa to ten pret ma zamontowany taki pocentjometr ktgóry zmienia wskazania