Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moj prawy xenon nie swieci jak powinien tzn. nie ma takiego zalamania jak lewy, swieci poprostu plasko. Lampa byla cala przekladana(srodek) do nowej obudowy i od tego momentu jest lipa. Slyszalem ze w lampie jest jakas zapatka ktora zle sie ustawila i przez to swieci plasko. Czy wie ktos w ktorym miejscu jest ta zapatka bo chcialbym to naprawic :modlitwa:
Tomik GD
Opublikowano

czesc!

sam przeszedłem przez wiele problemow z xenonami!!!

zapadka rzeczywiscie jest ale jak ci to powiedziec jest w lampie:)

i tak musisz wyjac cała lampe rozłozyc i bardzo uwaznie wszystko poskładac wtwdy ja napewno zauwazysz! oczywiscie mozesz spróbowac bez wyjmowania ale ostrzegam cie ze po tym lampa zacznie zachodzic parą pojawia sie dziwne zacieki i paprochy!!!

i cokolwiek by sie nie działo nie przecieraj plastikowego szkiełka NICZYM.

mozna jedynie powietrzem przedmuchac. jesli zaczniesz dotykac zapewniam cie ze pojawia sie rysy odciski i masa rzeczy które po umyciu autka beda cie denerwowac.

jesli sobie nie poradzisz napisz moze uda mi sie zorganizowac zdjecie problemu o jaki ci chodzi ale jak mowiłem i tak powinienes wyjac cała lampe( to zabieg 15min wyjmowania) warto!!!

Opublikowano
czesc!

sam przeszedłem przez wiele problemow z xenonami!!!

zapadka rzeczywiscie jest ale jak ci to powiedziec jest w lampie:)

i tak musisz wyjac cała lampe rozłozyc i bardzo uwaznie wszystko poskładac wtwdy ja napewno zauwazysz! oczywiscie mozesz spróbowac bez wyjmowania ale ostrzegam cie ze po tym lampa zacznie zachodzic parą pojawia sie dziwne zacieki i paprochy!!!

i cokolwiek by sie nie działo nie przecieraj plastikowego szkiełka NICZYM.

mozna jedynie powietrzem przedmuchac. jesli zaczniesz dotykac zapewniam cie ze pojawia sie rysy odciski i masa rzeczy które po umyciu autka beda cie denerwowac.

jesli sobie nie poradzisz napisz moze uda mi sie zorganizowac zdjecie problemu o jaki ci chodzi ale jak mowiłem i tak powinienes wyjac cała lampe( to zabieg 15min wyjmowania) warto!!!

tak tak, lampe wyjme napewno wiem jak bo sam wkladalem sobie ksenony tylko chodzi mi o to ze nie bardzio wiem czy poradze sobie z rozebraniem tej lampy poniewaz nie wiem w ktorym miejscu jest ta zapatka:)

Tomik GD