Skocz do zawartości

swiatla

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moj prawy xenon nie swieci jak powinien tzn. nie ma takiego zalamania jak lewy, swieci poprostu plasko. Lampa byla cala przekladana(srodek) do nowej obudowy i od tego momentu jest lipa. Slyszalem ze w lampie jest jakas zapatka ktora zle sie ustawila i przez to swieci plasko. Czy wie ktos w ktorym miejscu jest ta zapatka bo chcialbym to naprawic :modlitwa:
Tomik GD
Opublikowano

czesc!

sam przeszedłem przez wiele problemow z xenonami!!!

zapadka rzeczywiscie jest ale jak ci to powiedziec jest w lampie:)

i tak musisz wyjac cała lampe rozłozyc i bardzo uwaznie wszystko poskładac wtwdy ja napewno zauwazysz! oczywiscie mozesz spróbowac bez wyjmowania ale ostrzegam cie ze po tym lampa zacznie zachodzic parą pojawia sie dziwne zacieki i paprochy!!!

i cokolwiek by sie nie działo nie przecieraj plastikowego szkiełka NICZYM.

mozna jedynie powietrzem przedmuchac. jesli zaczniesz dotykac zapewniam cie ze pojawia sie rysy odciski i masa rzeczy które po umyciu autka beda cie denerwowac.

jesli sobie nie poradzisz napisz moze uda mi sie zorganizowac zdjecie problemu o jaki ci chodzi ale jak mowiłem i tak powinienes wyjac cała lampe( to zabieg 15min wyjmowania) warto!!!

Opublikowano
  • Autor
czesc!

sam przeszedłem przez wiele problemow z xenonami!!!

zapadka rzeczywiscie jest ale jak ci to powiedziec jest w lampie:)

i tak musisz wyjac cała lampe rozłozyc i bardzo uwaznie wszystko poskładac wtwdy ja napewno zauwazysz! oczywiscie mozesz spróbowac bez wyjmowania ale ostrzegam cie ze po tym lampa zacznie zachodzic parą pojawia sie dziwne zacieki i paprochy!!!

i cokolwiek by sie nie działo nie przecieraj plastikowego szkiełka NICZYM.

mozna jedynie powietrzem przedmuchac. jesli zaczniesz dotykac zapewniam cie ze pojawia sie rysy odciski i masa rzeczy które po umyciu autka beda cie denerwowac.

jesli sobie nie poradzisz napisz moze uda mi sie zorganizowac zdjecie problemu o jaki ci chodzi ale jak mowiłem i tak powinienes wyjac cała lampe( to zabieg 15min wyjmowania) warto!!!

tak tak, lampe wyjme napewno wiem jak bo sam wkladalem sobie ksenony tylko chodzi mi o to ze nie bardzio wiem czy poradze sobie z rozebraniem tej lampy poniewaz nie wiem w ktorym miejscu jest ta zapatka:)

Tomik GD