Skocz do zawartości

Pompki paliwa w E39 z silnikiem-pytanie do posiadaczy diesli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiadomo jest, że w E39 zbiornik paliwa podzielony jest na dwie komory. Niektórzy twierdzą, że w zbiorniku jest tylko jedna pompka do podawania paliwa w kierunku silnika. Ciż sami twierdzą, że nie ma drugiej pompki. która przelewa przelewając paliwo z jednej do drugiej komory wyrównywałaby ich poziom. Jak to w końcu jest? Co w takim razie wyrównuje tam poziom ? Gdyby komory miały pełne, wzajemne połączenie dołem, nie było by z pewnością dwóch pływaków wskazujących stan paliwa. Jestem nowym użytkownikiem i chciałbym się tego dowiedzieć. Dziękuje wszystkim wyrozumiałym za podpowiedź.

PS. Wczoraj udało mi się wyciągnąć ‘jeża’ bez odkręcania schowka. Zajęło mi to około 30 minut, a oprócz tego skaleczyłem sobie dłoń w czterech miejscach. Ale mam już na to patent, i za drugim razem zajęłoby 10 minut. Jak ktoś nie wie jak to zrobić to mogę to opisać. POZDRAWIAM.

Opublikowano
Odświeżam temat. Jak wyżej nikt nic na ten temat nie wie? Nie wierze. Proszę o odpowiedź.

zobacz tu..wpisz ostatnie 7 cyfr/liter VIN i bedziesz wiedzal czy masz 1 czy 2..http://bmwfans.info/original/..