Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy wie ktos jak wyglada z ssaniema w e36 1.6l m40 na jakiej zasadzie dziala czy sa jakiesz czujniki jak tak to gdzie i jakie ??

Kurde niechce mi pracowac silnik jak jest zimny :/ sonda lambda wymieniona przeplywomierz wymieniony swiece wymienione kable WN wymienione juz zaczyna brakowac rzeczy jakie bym nie wymienial a auto nadal nie przacuje jak nalezy :/

Opublikowano

W E30 M40 czujniki temperatury są dwa: jeden niebieski - daje sygnał do kompa, a drugi brązowy - daje sygnał na wskaźnik (nie ma wpływu na pracę silnika). Oba znajdują się obok siebie pod kolektorem z lewej strony (od strony kierowcy). Aby się do nich dostać wystarczy odkręcić tę czarną listwę elektryczną pod kolektorem i odciągnąć ją w dół. Za brązowy płaciłem 15 zł, a za niebieski 30 zł. Numery 11 i 13: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AJ51&mospid=47273&btnr=11_1342&hg=11&fg=15

Myślę, że w E36 jest podobnie.