Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio (po wypadku z resztą) skrzynia w mojej 730 jakoś dziwnie pracuje, a mianowicie przy ruszaniu zachowuje przez chwile tak jak by było wciśnięte sprzęgło (a mowa o skrzyni automatycznej)... Co to może być ?? Mechanik twierdzi, że jest to spowodowane za niski poziomem oleju w skrzyni ale nie ma pojecia jak to sprawdzic a tym bradziej jak go dolac :/ Wiem, wiem niezly fachowiec...

Czy jest możliwość sprawdzenia poziomu oleju w skrzyni, czy od razu trzeba wymieniac calosc ??

Opublikowano

Mechanik twierdzi, że jest to spowodowane za niski poziomem oleju w skrzyni ale nie ma pojecia jak to sprawdzic a tym bradziej jak go dolac :/

:duh:

Czy jest możliwość sprawdzenia poziomu oleju w skrzyni, czy od razu trzeba wymieniac calosc ??

jeżeli jest za niski poziom oleju to nie jezdzij tym samochodem bo skończysz skrzynie.Podjedz do jakiegos speca od automatów lub bmw i profilaktycznie zmien olej razem z filtrem i usczelką.Przy wymianie statycznej wejdzie ok 5-6 litrów oleju esso lt 71141 i każ sobie wlać TYLKO taki a nie żaden dextron!!.Koszt usługi razem z olejem (litr po ok 20 zł) powienien cie wyjsc ok 500-600 zł.

Jak będziesz miał z tym problemy u siebie to zapraszam do Poznania.