Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

chcial bym delkiatnie poprawic jaosc dzwieku w moim aucie

mysle ze jak wymienie glosniki to cos sie poprawi ???

mam touringa glosników niemam pojecia ile w dachu dwa w drzwiach w slupkach .........

co proponujecie jakie glosniki kupic takie zeby wymontowac strae i wsadzic nowe ....

chcial bym tez podpioc sub MAM juz zakupione dwa X-plody

27Hz-300Hz

150w

4Omy

chcial bym sobie zrobic (jestem stolarzem milosnikiem ) skrzynie na te suby...

jakies wymiary , wygluszenie ????

oraz prosze o propozycje wzmacniacza do zestawu

wszystko raczej w rozsadnej cenie .... :)

nie jestem melomanem ale lubie posluchac polskiego HH :P

prosze o pomoc

Opublikowano

Chcesz wsadzić dwa suby do jednej skrzyni - proponuję tu: http://tuningforum.pl/ - zadać pytanie - tylko dokładnie opisać głośniki - można też poszukać po internecie kontrukcji na takich głośnikach. Ale z ciekawości - po co dwa suby? - potrzebujesz aż takiej mocy - pojedynczy jest prostrzy do zrobienia i łatwiejszy do napędzenia.

Co do reszty to nie pomogę, bo nie wiem, czy E39 ma fabrycznie wzmacniacz, jakie głośniki i jakiej mocy. Pozostaje jeszcze kwestia pociągnięciaq sygnału do subów.

Nie wiem, czy nie lepiej dla ciebie by było podjechać do jakiegoś zakładu car-audio, bo jednak większe przeróbki wymagają jakiejś tam znajomości tematu.