Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

Mam do wymiany termostat i teraz pytanko czy musze spuszczac caly plyn do wymiany termostatu??? Czy wogole nie musze go spuszczac???

I pytanie odnosnie temperatury otwarcia termostatu sa dwie 88 i 92 czy moge spokojnie zalozyc albo ten albo ten bo nie wiem jaki mam wlozony???

A no i jeszcze jedno jeslii ktos wymienial juz termostat moze mi napisac jak postepowac po kolei???

I jak pozniej odpowietrzyc układ??? czy jest jaks srubka odpowitrzająca na obudowie termostatu???

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano
witam,

Mam do wymiany termostat i teraz pytanko czy musze spuszczac caly plyn do wymiany termostatu??? Czy wogole nie musze go spuszczac???

I pytanie odnosnie temperatury otwarcia termostatu sa dwie 88 i 92 czy moge spokojnie zalozyc albo ten albo ten bo nie wiem jaki mam wlozony???

A no i jeszcze jedno jeslii ktos wymienial juz termostat moze mi napisac jak postepowac po kolei???

I jak pozniej odpowietrzyc układ??? czy jest jaks srubka odpowitrzająca na obudowie termostatu???

Z góry dzięki za pomoc.

wpisz tu Vin to bedziesz wiedzial jaki powinien byc termostad...http://bmwfans.info/original/..

calego plynu nie musisz spuszczac...jak wpiszesz vin tam sa obrazki moze sie pokapujesz jak wymienic i odpowietrzyc :norty:

Opublikowano

No dobra obrazek obrazkiem ale gdzie odpowietrzyć uklad bo o ile dobrze widze to na ubudowie termostatu nie ma odpowitrznika tylko chyba jest na chłodnicy z boku obok wlewu plynu.

A odnosnie spusczania plynu ktorym wężem najlepiej spsuic plyn wydje mi sie ze najlepiej wym wezem co odchodzi od termostatu w dol.

Co o tym myslicie????

Opublikowano
No dobra obrazek obrazkiem ale gdzie odpowietrzyć uklad bo o ile dobrze widze to na ubudowie termostatu nie ma odpowitrznika tylko chyba jest na chłodnicy z boku obok wlewu plynu.

A odnosnie spusczania plynu ktorym wężem najlepiej spsuic plyn wydje mi sie ze najlepiej wym wezem co odchodzi od termostatu w dol.

Co o tym myslicie????

dobrze kombinujesz :cool2: spust jest u dolu chlodnicy :norty: nie potrzeba wezem :duh:

Opublikowano

Witam,

Niemusisz spuszczac calego plynu. On i tak wyleci jak bedziesz rozbieral obudowe termostatu. Odpowietrznik powinien byc przy korku wlewu w chlodnicy. Dobrze odpowietrz uklad. Poszukaj na forum bylo duzo o tym.

Pozdrawiam