Skocz do zawartości

!!!! NIVO !!!! :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie.. Przeszukalem całe forum, jest sporo o nivo ale nikt nie pisze jak wymienić płyn albo jak odpowietrzyć to ustrojstwo..Podanych jest sporo schematów i rysunków ale tego nie potrafie odnaleźć. Mozecie mi pomoc?? Odebrałem samochod z servisu,(wymiana silnkika) dwa razy sie opuścił, podniosł i koniec. Stoi na samej górze i jedzie sie nim jak deską..

Pomocy!!!! ...

Z góry dzieki i pozdrawiam..

Będziesz Mógł Wyprzedzać :D

Kto za młodu głupim nie był - ten na starość nie zmądrzeje...

Opublikowano

Tzn jest odpowietrznik przy regulatorze ale nie wiem czy to jest wina zapowietrzenia. A moze ktoś przestawił go na regulatorze.

Patrzyłes na to?

Opublikowano
Może być odkęcona dźwignia regulatora i został na górze. Olej i pompa na pewno OK jeżeli jest podniesiony.

Grzesiek740 - (kiedyś było jeszcze 735 i 750)

http://img136.imageshack.us/img136/3693/mojeauta034podpisgo3.jpg

Opublikowano

Na wstepie DZIEKI za szybką odpowiedź..

Nikt nie ruszał nivelatora, ale byla odpieta pompa wspomagania i sporo plynu ubylo.dolane bylo prawie 2 litr. wiec wydaje mi sie ze moze wina zapowietrzenia. Sam nie wiem co robić.. :( Gdzie sie znajduje ten odpowietrznik? Mozesz mi jakos wyjaśnić jak to zrobić??

Dzieki serdeczne...

Opublikowano

Do: Grzesiek 740 - nie ruszany był tył auta tylko silnik. Moze to wina pompy?? ale wspomaganie dziala elegancko..

OK.. sprawdze to i dam znać..

Opublikowano

Panowie!! Dzieki wielkie..

Popuścilem troche na regulacji tam gdzie mowiliście i juz jest ślicznie.

Jeszcze raz dzieki i Pozdrawiam!!

:)

Opublikowano
Pompa byla zmieniona, Kupilem silnik z osprzętem. Wymienilem tylko klime i alternator na moj. Reszta (czyli rozrusznik, pompa wspomagania) zostala od silnika który kupiłem. Czyli pompa byla "nowa".

Opublikowano

Kurde.. Moze i coś w tym jest!. Ale wiesz co?? zanim była naprawa silnika (zmiana) to samochod zachowywał sie jakby nie trzymały akumulatorki ciśnienia.jak sie go zgasilo to po jakims czasie(20-30 min) tył opadał. Odpalenie silnika i fura do góry. A teraz, jak reką odjął. Na to wygląda, ze jest ok. Ale chyba masz racje z tą pompą.. Nie pomyslałem o tym nawet...

:)