Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Dzisiaj zrobiłem 550 kilometrów autostradą A4, jak wracałem zauważyłem że coś tłuczy przy chamowaniu na dziurach. Jak już byłem we Wrocławiu jechałem brukiem akurat tam było dobrze słychać że przy chamowaniu dokładnie na dziurach coś tłuczy, mi się wydaję że z tyłu ale nie jestem pewien. Odrazu pomyślałem że zawieszenie ale nie, stuk słychać tylko pod czas chamowania i to nie na równej drodze a na dziurach dobrze słychać na bruku. Jak po prostu jadę brukiem to nic nie puka więc to nie jest zawieszenie wychodzi coś z układem chamulcowym. Może u kogoś coś takie już było i może mi czymś poradzić. :(
BMW - power
Opublikowano
może tłuczą tylne klocki? przednie podchodzą do tarczy wcześniej a tylne póżniej i jeżeli tylne już wytarte to mogą tłuczyć. Co o tym myślicie?
BMW - power
Opublikowano
Tarcza dostała " bicia " , nie jest wyważona - zniekształcenie które mogło powstać podczas ostrego hamowania a następnie schłodzenia tarczy , pomoze tylko wymiana . :?