Skocz do zawartości

STUKI KLAWIATURY e36 91r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
JESTEM NOWYM POSIADACZEM E36 91R przy odpaleniu silnika slychac stuki regulatorow zmienilem olej n mineralny castrola ale nic nie pomoglo jest lepiej ale jeszcze graja sciagalem pokrywe walek wyglada jak nowy jakiej firmy kupic szklanki i jak sprawdzic ktore sa do wymiany?
Opublikowano
szklanki ciezko sprawdzic ktora sie tlucze dlatego przewaznie wymienia sie caly komplet ale oczywiscie mozna szczelac i wymieniac pojedynczo :)
Opublikowano
  • Autor
dzieki ale moze ktos inny nam powie mysle za taka rada sie przyda nie tylko mi komplet to ok 300
Opublikowano
wiem ze jest wydatek ale uwierz ze przerabialem to juz w passacie dziadka,zal bylo kasy na wszytskie to tak wymienialem po jednej i po jednej az wkoncu sie wnerwilem i kupilem wszytskie bo troszke z tym roboty jest a po dwoch razach rozbierania i jak nie widzialem zadnych efektow zagotowalem,ale decyzja nalezy do Ciebie :)
Opublikowano
  • Autor
slyszalem od 3 osoby ze mozna wymienic w bmw bez sciagania walka czy to prawda a jak nie to powiec gdzie mozna znalesc jakies sily dokrecen do tego modelu jak masz stronke z momentami to dzieki
Opublikowano
  • Autor
slyszalem od kilku osob ze mozna w tym modelu wymienic szklanki bez sciagania walka nie wiem czy to prawda . Powiedz mi gdzie znajde jakies momenty dokrecen do tego silnika ?
Opublikowano

Kompensatory wymienia się przeważnie kompletem - żeby potem nie musieć rozkręcać tego wszystkiego kilka razy.

Co do wymiany bez ściągania wałka - także słyszałem, że jest sposób.

Natomiast ja radzę jednak odkręcić wałek, sprawdzić krzywki, dźwigienki zaworowe, mostki na wale - spokojnie wymienić regulatory.

Przy tej okazji należy zamontować nowy pasek gdyż używanie starego to bomba z opóźnionym zapłonem.

Regulatory - około 400zł za komplet {SKF albo INA}