Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
JESTEM NOWYM POSIADACZEM E36 91R przy odpaleniu silnika slychac stuki regulatorow zmienilem olej n mineralny castrola ale nic nie pomoglo jest lepiej ale jeszcze graja sciagalem pokrywe walek wyglada jak nowy jakiej firmy kupic szklanki i jak sprawdzic ktore sa do wymiany?
Opublikowano
wiem ze jest wydatek ale uwierz ze przerabialem to juz w passacie dziadka,zal bylo kasy na wszytskie to tak wymienialem po jednej i po jednej az wkoncu sie wnerwilem i kupilem wszytskie bo troszke z tym roboty jest a po dwoch razach rozbierania i jak nie widzialem zadnych efektow zagotowalem,ale decyzja nalezy do Ciebie :)
Opublikowano
slyszalem od 3 osoby ze mozna wymienic w bmw bez sciagania walka czy to prawda a jak nie to powiec gdzie mozna znalesc jakies sily dokrecen do tego modelu jak masz stronke z momentami to dzieki
Opublikowano
slyszalem od kilku osob ze mozna w tym modelu wymienic szklanki bez sciagania walka nie wiem czy to prawda . Powiedz mi gdzie znajde jakies momenty dokrecen do tego silnika ?
Opublikowano

Kompensatory wymienia się przeważnie kompletem - żeby potem nie musieć rozkręcać tego wszystkiego kilka razy.

Co do wymiany bez ściągania wałka - także słyszałem, że jest sposób.

Natomiast ja radzę jednak odkręcić wałek, sprawdzić krzywki, dźwigienki zaworowe, mostki na wale - spokojnie wymienić regulatory.

Przy tej okazji należy zamontować nowy pasek gdyż używanie starego to bomba z opóźnionym zapłonem.

Regulatory - około 400zł za komplet {SKF albo INA}