Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie do bardziej zorientowanych. Mam nowe głośniczki w boczki drzwi (oryginały z nowszej beemki) i pojawił się mały problem z podłączeniem...... :duh:

U siebie w drzwiach mam instalacje pod głośniki "dwukabelkową" i to raczej nornmalne :D natomiast w cykaczu nie dość że jest inna wtyczka to w gnieździe owej wtyczki są trzy bolce :? :?

Jak to podłączyć w całość by nic nie spalić bo nie mam wiecej głośników na podmiane? :D

Tak wygląda tył głośnika....

http://img131.imageshack.us/img131/5246/pict0340aox1.th.jpg

Opublikowano
nie wiem ale raczej 2 kable trzba podlaczys do bolcow po brzegu, musialbym to dobrze obejrzec, mozliwe ze jeden jest pusty, dziwne, spotkalem sie ze byl jeden kabel do glosnikow, mozlwe to oczywiscie jest tylko w polskich samochodach, ale 3, moze zwrotnice wbudowana ma, masz jakies blizsze fotki?

Pozdrawiam Pawel

5.6l/100km

BMW E46 silnik M47 99` 2.0d 136KM, XENON

Opublikowano

jak klikniesz w fotke to sie powiekszy :D ...... jutro może zrobie przy świetle dziennym by było lepiej widać ale nie wiem czy to cos pomoże.

Wtyczka na 3 bolce. Moge to podlączyć do radia i zobaczyć jak gra, tylko nie chce przypadkiem spalić głośnika bo gdzie później szukac taki sam...

Opublikowano
moze jest ktos co wie gdzie mozna znalesc taki schemacik do tego glosnika, powiekrzalem to zdjeciae, ale oprocz wtyczki nie wiedac, czy tam sa kable i gdzie one leca, glosnika raczej nie spalisz bo to trudne, ale jak by co to nie podglaszaj duzo bo wtedy jest wiekrze prawdopodobienstwo ze spalisz, czym ciszej tym lepiej :D

Pozdrawiam Pawel

5.6l/100km

BMW E46 silnik M47 99` 2.0d 136KM, XENON

Opublikowano

No nic musialem sam dojść do tego...... W kazdym razie dzięki chmurka

:D

Dla potomnych..........

Rozebrałem głosnik na części pierwsze (i nic nie popsułem!!) i jak na fotce poniżej(w takim samym ułożeniu przód głośnika) widać jak na dłoni: od prawej strony(przy ząbku w gnieździe) dwa bolce są zmostkowane, natomiast trzeci to jest minus(albo plus) :cool2:

http://images25.fotosik.pl/117/651cb9df51aa8d91m.jpg