Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów forumowiczów. Czy ktoś z Was zna to auto i może coś więcej na jego temat powiedzieć?

Pozdrawiam.

Pozdrawiam Jaro

http://s7.postimg.org/ipwn696zr/2014_05_17_23_34_29.png

ex e39 525i

ex e38 735iA

ex e39 540iA

Opublikowano

Jeżeli chodzi Ci tak ogolnie o 528iA to mogę Ci powiedziec że auto bardzo dobre

miałem okazje sporo takim pojeździc (na steptronicu) i całkiem przyjemnie

ale jeżeli będziesz miał szanse kupic manuala to zdecydowanie polecam wlasnie ten rodzaj skrzyni do tego silnika

Opublikowano
Samochód kupiony w polskim salonie, serwisowany wyłącznie w ASO BMW Auto Fus.

Wystarczy umowic sie w salonie, zweryfikowac serwisowanie i moim zdaniem warto, chociaz nie ma podanego przebiegu. Ale nawet jezeli to bedzie 200-300 tys. to przynajmniej bedzie to przebieg rzeczywisty. Odlicz koszt instalki LPG (-3000, 6 tys. to troche przesada) i masz cene wyjsciowa <23000 z. Dobra cena.

Zwroc uwage, ze djecia sa z 2 roznymi felgami 15 i 16", jezeli dostaniesz 2 komplety kol to tym bardziej warto ;)

Nie wiem dlaczego zderzak ma wyciete dziury do spryskiwaczy? WYmiana zderzaka? Buuum z przodu?

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano
przebieg podobno ciut ponad 200 tyś. Pytałem o olej w skrzyni. Odpowiedź standardowa: "serwis nic nie robił bo w tych skrzyniach się nie robi". Odnośnie skrzyni właściciel coś wspominał, że podobno jakaś co się uczy, dostosowuje do stylu jazdy. Poza tym czy duża jest różnica pomiędzy manualem a automatem w przyspieszeniu? Nie pytam o dane katalogowe, ale o opinie użytkowników i ich odczucia.

Pozdrawiam Jaro

http://s7.postimg.org/ipwn696zr/2014_05_17_23_34_29.png

ex e39 525i

ex e38 735iA

ex e39 540iA

Opublikowano
Odpowiedź standardowa: "serwis nic nie robił bo w tych skrzyniach się nie robi".

Czyli olej masz do wymiany ;)

Z automatem ten silnik sprawuje sie znakomicie, jazda to bajka.

Rzeczywiscie skrzynia 'uczy sie' stylu jazdy kierowcy i w jais sposob podobno dostosowuje sie do niego. Na jakiej zasadzi - nie wiem ;)

Tomek

Marzenia się spełniają...