Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

BMW 520i E34 24V 91r.

Wcześniej(tak kupiłem auto) miałem chłodnice bez czujnika stanu płynu , nastepnie ta chłodnica się wysypała wiec kupiłem inną używaną już z czujnikiem(na dnie zbiornika wyrównawczego). Czujnik sprawdziłem i działa (tzn. w zależności od pozycji zwiera albo nie-pomierzyłem miernikiem), mam tam tez koło chłodnicy na dole przy samochodzie wtyczkę (zółtą) pod ten czujnik jednak czy jak podłącze czy nie, nic się nie wyświetla i nic nie sygnalizuje (sprawdzałem z płynem, bez płynu, z podłaczoną wtyczką i nie podłączoną. Podejrzewam że gdzieś jest zrobiony mostek tylko gdzie bo na wtyczce nie. Podejrzewam też że chłodnica jeszcze wcześniejsza się też wysypała (bądź to w kolizji badz nie) i po wymianie na tą bez czujnika koleś zrobił jakiegoś myka co by nic nie sygnalizowało (mogło go to drażnić)

Wieć gdzie może być problem, sprawdziłem gdzie idą przewody od tej wtyczki ale gubią się gdzieś wchodząc z innymi przewodami do srodka auta.

Czy ktoś wie coś na ten temat?

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
Niewiem co to za chłodnica-ale z tego co ja wiem to czujnik płynu jest przy wlewie...-zbiornik wyrównawczy.Ale mogę się mylić...Napewno w mojej 34 jest tak.POZDRAWIAM.WETERAN... :wink:
Opublikowano
Niewiem co to za chłodnica-ale z tego co ja wiem to czujnik płynu jest przy wlewie...-zbiornik wyrównawczy.Ale mogę się mylić...Napewno w mojej 34 jest tak.POZDRAWIAM.WETERAN... :wink:

No u mnie jest na samym dnie zbiornika wyrównawczego, można go od dołu wykęcić i wtedy w zbiornku będzie otwór:). Jest od dołu bo tam powinien być gdyż jeżeli płynu ubędzie pływak który sie w tym czujniku znajduje też opadnie i wtedy właśnie powinien zasygnalizować, nie wiem jakis napis na liczniku lub cóś.

Ktoś moze wie?

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg