Skocz do zawartości

Znowu sie przegrzewa.... :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takie małe pytanie...

Czy zbiorniczek wyrównawczy jest integralną częścią chłodnicy?, tzn. czy mozna go jakoś zdjąć z chłodnicy?

Mam małą dziurkę w zbiorniczku, i nie chcę kupować całej chłodnicy...

Opublikowano

Oczywiście ze mozna tylko kazdy powie ze nie i ze sie nie zaleca ale można na upartego - (odkręcasz srubkę od góry i wyciagsz - siedzi mocno wiec musisz użyć siły aby go wyciagnąc jak go wyciagniesz to są tam dwa oringi, jeden na górze przy takim nosku przelewowym i drugi większy na dole i zaleca się je wymienić jak już wyciągniesz chociaż praktycznie są one nie dostępne jako nowe gdyż nikt nie przwiduje wymiany takiego zbiorniczka a jedynie całą chłodnicę no niestety ale tak jest (no chyba że te oringi są w ASO ale tam nie pytałem ale watpię chociaż nie zaszkodzi zapytać:))

Być moze ze po wyciagnieciu i założeniu na tych samych oringach nie będzie ciekło tylko musisz dokładnie obsadzić zbiorniczek z powrotem (dobrzę go osadzić).

Proponuję wyjąć całą chłodnicę i zrobić to na wyjetej bo raczej bez wyciagania nie da rady.

Sam osobiście robiłem to dwukrotnie bo ciągle myślałem ze mi tam cieknie aż okazało się ze to nie ze zbiorniczka tylko już z samej chłodnicy.

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano

http://img32.exs.cx/img32/2087/chodnica4ul.jpg

NR 3 to ten większy oring no a ten mniejszy to chyba ten 4 bo inego tam nie ma chciaż ten tu wyglada za duży.

Jest to w ETK (no więc zbiorniczek nr. 2 też można kupić w ASO (tak wygląda. Jutro podam ci cenę tego zbiorniczka tylko Jak Sebastian E38 sprawdzi mi i odpowie na gg :))

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Bartek piszesz ,że odpowietrzasz na termostacie ja mam śrubke na termostacie i na chłodnicy czym odpowietrzać?:) mozę masz tak samo?

i ja źle odpowietrzam ,zę na chłodnicy?

kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
witam mam problem podobnego typu ale tak waz ktory jest dogory blisko zbiornika jest goracy a ten drugi był zimy na starym termostacie wiec go wymienilem teraz obydwa weże sa gorace i ten ktory jest na samym dole ten maly podejrzewam ze idzie do nagrzewnicy jest letni w kabinie leci letnie powietrze czy to ze nadal wychyla sie wskazowka ponad norme i dochodzi do czerwonego pola jest spowodowane zapowietrzeniem ? wczesniej bardzo szybko sie zagrzewal nawet na postoju po wymianie termostatu i ( wydaje mi sie ze prawie odpowietrzeniu) temperatura dochodzi do polowy skali i prawie stoi w miejscu ale jak dodam gazu do idzie w gore do czerwonego pola :/ czy ktos ma pojecie w czym problem ?