Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam BMW 325 coupe z 94r i mam taki problem, a mianowicie: W mojej Buni założone są sportowe sprężyny(czerwone) i noszę się z zamiarem wymiany na normalne... I mam takie pytanie: Założyć używane oryginalne sprężyny czy nowe zamienniki??
Opublikowano

Cóż najlepsze by były oryginały ale wiadomo koszta.

Ja bym się zdecydował na dobry nowy zamiennik :wink:

Ale zapytaj w ASO o koszt oryginałów. Czasem cena może mile zaskoczyć.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

co tu gadac orginal to orginal ... pewnie ze lepsze

ale jak wsadzis jaks zamiennik to tez jakies tragedii nie będzie

(a co autki ci skacze na czerwonych , moze poprostu kup jej amortyzatory przystosowane do takich sprerzyn)

Opublikowano
Nie chodzi o to że skacze tylko o to że według mnie jest za niskie i jak wjazd jest zbyt stromy lub jest jakiś nawet mały garb to zaczepiam, a nie chce rozwalić miski olejowej bo wiadomo jaki wtedy będzie koszt naprawy :( A jesli chodzi o amortyzatory to mam założone oryginalne SACHS... Więc lepsze nowe zamienniki czy używane oryginały?
Opublikowano
Nie chodzi o to że skacze tylko o to że według mnie jest za niskie i jak wjazd jest zbyt stromy lub jest jakiś nawet mały garb to zaczepiam, a nie chce rozwalić miski olejowej bo wiadomo jaki wtedy będzie koszt naprawy :( A jesli chodzi o amortyzatory to mam założone oryginalne SACHS... Więc lepsze nowe zamienniki czy używane oryginały? Jeszcze jakby ktoś wiedział to jakie są dobre zamienniki sprężyn do 325??