Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich !!!

Zwracam się z pytaniem do szanownego grona posiadaczy aut BMW o pomoc w wyborze auta. Będzie to moje pierwsze BMW. Podobają mi się oba. Chodzi mi o konkretnie o opinie użytkowników tych modeli. Czego mogę się spodziewać podczas późniejszej eksploatacji obu modeli, czy mają jakieś słabe punkty? Rocznik auta jakie chcę kupić to 2001 - 2002. Nie wiem jeszcze czy wziąć benzynę czy diesla. To będzie zależało od opinii szanownych kolegów. Będę wdzięczny za jakiekolwiek opnie i sugestie.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam serdecznie.

Krzysiek

Opublikowano

Ale Ci doogas poradził...

Hm, wizerunek trójki 2001-2002 na naszym rynku , a także póżniejsza odsprzedawalność jest moim zdaniem lepszy od modelu 5, natomiast komfort masz lepszy w piątce. Pewno, że oba mogą sie podobać, jak i to że mają słabe punkty.... Pytanie chyba zbyt ogólne, napisz jakie masz priorytety.

Opublikowano

Nie mam konkretnych "życzeń". Nie chodzi też o pieniądze przy wyborze modelu, ani o spalanie. Chciałbym komfortowo podróżować i jak najmniej czasu spędzać w warsztacie. Wiem, że diesle są bardziej awaryjne, także nastawiam się na benzynę.

Pozdrawiam!

Opublikowano
Zastanawiasz się nad E39 czy E46? Jeżeli ten sam silnik, to trudno tu mówić o różnicach, poza typową jak pomiędzy trójką a piątką - piątka droższa, ale większa i daje bardzo dobry komfort - trójka mniejsza, ale bardziej 'sportowa'. Jedynie czym bym się kierował, to własnym gustem.