Skocz do zawartości

ktory to tlumik a ktory katalizator??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam e36 2.0 z 91 roku i chcialem wyrzucic katalizator tylko nie wiem ktrory to :D idac od tylu - ostani wydech duza pucha a potem na srodku dwie puszki kolo siebie jedna mala a druga duza ktora z nich to katalizator?? :?: :roll:
Opublikowano

ta du ża to katalizator, a to małe to tłumik dopalający

jak wycinasz katalizator to tą małą puszkę zostaw, chyba że masz uszkodzoną czy coś...

.
Opublikowano
wlasnie taki mam zamiar,rozciac puszke z katalizatorem wywalic wszytsko ze srodka i zaspawac spowrotem :) dobrze mysle?? :D czy moze ktos ma jakis lepszy pomysl??a wogole sa jakis efekty bez katalizatora??
Opublikowano

ja wyciąłem kata i wystawiłem na allegro (zgarnę za niego600zł) =)

wstawiłem strumienice AWG i jest lekka różnica w głośności (na forum ludzie nazwyają to metaliczny dźwięk) i zamierzam kupić tłumik końcowy

Nie ma tragedii, ale przewoziłem coś z rozłożoną kanapą to od 3500 do 5000 obr/min. jest strasznie głośno !!!!

A jak jeżdże z zamkniętą tyknią kanapą to różnica nie duża

.
Opublikowano
a jak z moca czuc roznice??bo jak mialem mazde 323 gt to po wywaleniu kata czulem roznice i w spalaniu i w mocy wiadomo ze nie porazajaca ale bylo czuc i spalanie si eminimalneitez zmniejszylo :) a z kanapa nie mam problemu bo ja mam sciane grodziowa nei wiedziec czemu :D
Opublikowano

nie odczułem różnicy, może na trójce przy 3000obr. sie lepiej zwija ale to bardziej psychotuning narazie

jak zamontuje wydech to pojade na hamownie i sie zobaczy

.