Skocz do zawartości

spryskiwacze wycieraczek nie dzialaja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

czy ktos moze mi pomoc w sytuacji kiedy to w mojej bmw compact jesli chce spryskac szybe plynem wycieraczki noemalnie chodza ale nie slysze wogole silniczka z spryskiwaczy przez co tez nie dzialaja mi one.prosze o pomoc co jest do wymiany albo naprawy?ile to kosztuje jesli ktos wie i jak to sie wymienia?pozdrawiam najmocniej

"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
ha witam w osobnym klubie brudnych szyb;) poczekmy pewnie ktos nam pomoze co mamy z tym zrobic :)no chyba ze juz wiesz ze to silniczek na 100%?
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
w piątek będe miał 2 silniczek to wymienie i zobacze czy to on :) na razie nic innego nie sprawdzałem i nie miałem takiej potrzeby (dobra pogoda) :) pozdrawiam
Opublikowano
oki to jesli to sie okaze silniczek to ja chyba tez bede musial go wymienic.a gdzie on wogole jest i jak sie go wymienia?ile kosztuje?
Opublikowano
ha witam w osobnym klubie brudnych szyb;) poczekmy pewnie ktos nam pomoze co mamy z tym zrobic :)no chyba ze juz wiesz ze to silniczek na 100%?

Wyciagnij pompke i sprawdz bedziesz pewny /bo nikt na odleglosc ci nie sprawdzi/pozniej mozna dalej radzic.... :oops:

Opublikowano
oki to jesli to sie okaze silniczek to ja chyba tez bede musial go wymienic.a gdzie on wogole jest i jak sie go wymienia?ile kosztuje?

? silniczek przy zbiorniku z płynem :) wyjmujesz i wkładasz nowy :) a ile kosztuje nie wiem ja mam za free :)

Opublikowano
a pomozesz mi i powiesz gdzie i jak wyglada ta pompka?jak ja sprawdzic?pozdrawiam
Opublikowano

Są dwa sposoby sprawdzenia czy pompka działa

1. Łączysz na krótko jak sika to problem jest po drodze na przykład bezpiecznik

2. Bierzemy miernik (20zł koszt a się czasem przydaje) odpinamy wtyczkę od silniczka pompki podpinamy się miernikiem kolega włącza spryskiwacz jak napięcie się pojawiło to znaczy że pompka padła

BMW forever!!!
Opublikowano
aha to jest to,juz wiem:),no za darmo ma to do siebie ze taniej nie znajdziesz;)
Opublikowano
Są dwa sposoby sprawdzenia czy pompka działa

1. Łączysz na krótko jak sika to problem jest po drodze na przykład bezpiecznik

który to?

Opublikowano
czyli ten silniczek jest czescia calej pompki dobrze rozumie?
Opublikowano
czyli ten silniczek jest czescia calej pompki dobrze rozumie?

jejku sorki ale ide spać

pare piwek za dużo i mam nerwa

pozdrawiam i do .....

Opublikowano
czyli lepiej sprawdzic najpierw silniczek czy jest walniety by nie kupowac nie potrzebnnie calej pompki...?