Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem nowym użytkownikiem na fprum, chciałbym prosić o pomoc w sprawie navi.

zmieniałem tuner TV mam najnowszą mapę polski a po włączeniu nawigacji nie wyłapuje satelitów i nie mogę ustawić żeby mnie prowadziła, wogóle nie łapie położenia pojazdu.

Proszę o pomoc i z góry Dziękuje.

Opublikowano
to znaczy wogule ekran nie działał wcześniej, nic nie wyświetlał. Teraz działa świeci widać funkcje ale nawigacja niedziała. TAK ? NIe pokazuje położenia pojazdu, czytnik płyte czyta i nic więcej TAK? czyli może być antena uszkodzona (niepodłaczona) jub wzmacniacz uszkodzony (empfanger) do niego wchodzi kabel od anteny, antena jest na tylnej półce, empfanger za zmieniarką chyba ,że masz MK2 to nie ma już empfangera niewiem za mało opisujesz problem. Ja sie musze wszystkiego domyślać
BMW sie nie psuje
Opublikowano
Faktycznie wcześniej nie były wyświetlane żadne informacje na monitorze, po wymianie jest opcja navi mogę sobie w nią wejść i znaleść pożadany adres ale w górnym prawym rogu gdzie powinno pokazać satelite nie pokazuje jego sygnału tak jak by wogóle ich nie łapał co za tym idzie nie chce śledzić ruchu pojazdu.