Skocz do zawartości

Problem z biegami.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie,a dokladniej:

Mam cos trakiego ze wajcha do zmainy biegów lata se na lewo i prawo bez oporu. Nie dotyczy to tylko biegu wstecznego, gdyz tam opor (ten w lewo) występuje :)

Powinno byc tez tak z biegiem 5, taki lekki opor przy pchnieciu wajchu w prawo, wiem bo wczesniej tak mialem :P

Od jakiegos wlasnie czasu nie mam takiego, hmm prowadzenia, jak z 2 biegu pchne wajche do przodu to nie ustawia sie do wrzucenia 3 tylko czasami jest wlasnie 3 a czasami 5.

Jaka moze byc tego przyczyna?

Uf mam nadzieje ze zrozumiecie, szukalem w znajdz ale ciezko bylo wpisac odpowiednie slowa kluczowe i jakos nie moglem odnalezc.

Pozdrawiam

Opublikowano
ja tez mam tak czasami ze mi sie tak dzeje.ale wtedy gdy samochod stal po calej nocy.dzwignia od zmiany biegow staje sie luzna i w pozycji "luz"stoi pomiedzy 3 a 5 .w czaie jazdy jest problem z synchonizacja.prawdopodobnie to moze byc to shifter.