Skocz do zawartości

Problem z e-34 1992 rok automat !! help

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam becie e-34 automat z 1992 .. 2.0 24V skarany gazem .... przez poprzedniego wlasciciela mam teraz pytanie automat mi poprostu chyba padl bo jak chce ruszyc to jest nic wchodzi na obroty i nie jedzie poprostu porazka kompletna chcial bym wiedziec czy moze ktos ma skrzynie do sprzedania ?????????????????
Opublikowano

Witam! Właśnie, powiedz dokładnie co się dzieje po wrzuceniu na Drive, bo możliwe że padła linka, poprostu albo coś z elektroniką, skrzynie nie padają tak od razu, najpierw walą, szarpią porpostu dają wyraźne znaki dogorywania. Opisz dokładnie co się dzieje od odpalenie. Sprawdź na postoju, na zgaszonym silniku, wrzuć P popchnij autko, czy załancza się hamulec, wrzuć na N czy jest luz,,wtedy zobaczysz czy linka działa, czy wszystko jest przekazywane do skrzyni,,,,Spójrz na wyświetlacz, czy jak załąnczysz D to się przełancza na tablicy tak jak trzeba, spróbuj wcisnąć guziczek na tryb zimowy przełączyć, sportowy,,,, wsteczny,, ,,

i napisz co się dzieje jak to robisz,, a może coś wymyślimy i nie będzie koniecznosci wymiany całej skrzyni, Pozdrawiam,

Teraz to ja mam radość z jazdy :)
Opublikowano
Ja jestem z Zambrowa,,, jak jesteś kompletnym laikiem to jak będę przejeżdżał przez Łomżę to mogę polukać co tam się dzieje,,,,, Pozdrawiam KPP Zambrów ;)
Opublikowano
witam to znowu ja wczoraj wsiadlem w bemcie i na trybie snow zaczol jezdzic z 2 tys obrotow wyglada to tak jak by sie slizgalo sprzeglo ... tak to na moje oko wyglada nie chce sie madrzyc ale gdzie i do kogo sie zlosic zeby chociaz dal jakies info co robic ?????????????????? na odpalonym silniku nic nie szarpie jest wsio ok ..........
Opublikowano

Hmm Dziwnie to wygląda, ale przecież własnie o to chodzi że ma szarpnąć przy wrzuceniu biegu,,,, może poszło sprzęgło,,,, Najbliżej chyba w Białym jakiś warsztat byś znalazł żeby to opatrzeć,, , , w łomży nie wiem,,,Strasznie enigmatycznie opisujesz to co się dzieje,, , A może nie masz oleju >??????

w skrzyni, ,

musisz wleśc pod samochodzik , opatrzeć co tam się dzieje,,,czy nigdzie nic nie wypluło,,,obejrzyj wał napędowy,,,,most,,,,może coś poszło,,,na zapalonym silniku i skrzynia w pozycji N (wtedy działa pompa oleju) odkręć śróbę od poziomu oleju, od domu skrzyni Imbus,,,,nie powinien lecieć olej,,,,

jak wrzucisz na P ma się wylać, wtedy wsio ok,, , , , popróbuj ale musi być dwie osoby pamiętaj,, ty korkujesz, druga przełancza,,,,,,,tak na oko ciężko sprawdzić, , jak nie to szukaj warsztatu speca od automatów,, , ,,,,, bo na oko i słuch to ciężko wyczuć, ,

Opublikowano
witam panowie juz po problemie nie bede sie bawil juz automatem pelen rasowy manual ;] juz niedlugo bedzie siedzial ;p w mojej beci pozdrawiam a moze ktos sie orjetuje kiedy jest jakis zlocik fanow bmw
Opublikowano
A co było przyczyną problemów?Może nie potrzebnie wymieniłeś(bo mniemam że tak zrobiłeś)skrzynie.
Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
chodzi o to ze u nas w city ani pobliskich city nikt nie chcial nawet zerknac na automata wiec nie bede czekal na pseldomechanikow zeby mi lache zrobili i obejzeli auto ... paranoja wiec poszukujac skrzynki M .... mooj kolega mowi ze ma rozbita no to ja jaka i model wsio sie zgadzalo wiec sie spytalem ile kosztowala by przekladka z robocizna a ten do mnie ze tysiaka jak dla ziomka bez gadania wyjelem hajs na reke masz i rob kluczyki w lape i tyle scholowalismy na lawete i do roboty ............... pozdrawiam