Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie znowu wałkuje temat rozładowywania akumulatora po przez nie wyłączanie jakiegoś wentylatorka w E39 3,0 d z 2001 r.

Z pewnych waszych sugestii wywnioskowałem że może być to tak zwany jeżyk ale mój elektryk raczej wykluczył tą ewentualność.

Podpowiedzcie czego jeszcze mogę szukać gdyż po zamknięciu samochodu ten wentylatorek ciągle pracuje nawet przez całą noc aż do rozładowania aku.

Czy to może być jakiś czujnik walnięty od temperatury?

Gdzie ewentualnie szukać przyczyny. ????

HELP!!!!!!!

Opublikowano

Nie nie odpinałem gdyż on stwierdził ,że on jest raczej odpowiedzialny za sterowanie obrotami dmuchawy,a to chodzi precyzyjnie.

A myślisz kolego że to może być jednak jego przyczyna że nie wyłącza tego wiatraczka ?

Opublikowano
Słuchaj ja na twoim miejscu bym go odłączył na noc i zobaczył czy cos się zmieniło jeże w e 39 to bardzo częsty problem naładuj akumulator odłacz jeża na noc i zobaczysz rano czy odpalisz czy nie wyciągnięcie jeża to góra 10 min roboty :cool2:
SEX JEST JAK BMW RADOSC Z JAZDY :-)
Opublikowano

Tak zrobię ,myślę,że po samym odłączeniu jeża powinien przestać pracować ten wentylator.Jeżeli tak będzie to pewnie będzie przyczyna ...

Dzięki....