Skocz do zawartości

nie dzialajacy hamulec reczy i zapowietrzanie sie noznego...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam..

posiadam BMW E36 325 TD...

mam taki problem...

hamule ręczny mi nie łapie... jak jest zaciągnięty to nic się nie dzieje (na lcd pali się kontrolka) ale reczny jako hamulec nie trzyma w ogóle.. :( podciagając go bardziej do góry na maxca to wyczuwam, że ma jakby zerwane dwa ząbki, które nie trzymają...

następna sprawa to słabe hamulce nożne... mam ABSy ale... naciskając raz na pedał hamulca jest okej.. ale za każdym następnym razem pedał robi się sztywniejszy i jest coraz słabsze hamowanie...

i ostatnia sprawa to ta, którą odkryłem dziś...

jadąc i skręcając koła na maxa w lewą stronę coś mi extra mocno rzęźi i huczy w prawym kole...

skręcając na maxa podczas jazdy w prawo nic się nie dzieje.. ale w lewo jest sajgon.. nie wiem o co chodzi..

jesli ktoś się zna i może coś doradzic co to moze byc i na jakie koszta mam być mniej wiecej przygotowany to prosze o udzielenie odpowiedzi..

z góry dzieki... pozdr. elwood_

Opublikowano
w ręcznym proponuje rozebrać hamulce i sprawdzic stan szczęk ewentualnie rozkręcić regulatory szczęk . co do słabych hamulćów wymienił bym płyn hamulcowy i ogólnie bym je przejrzał . huczenie może być spowodowane końcem łożyska.