Skocz do zawartości

Umarł 1szy i 2 bieg w skrzyni bez PRZED objawów 323i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

dzisiaj przegoniłem auto pod 240km/h tak jakieś 10 minut ( w zeszlym tygodniu jechalem ta sama trasa w ten sam sposob)

Zjechalem z auostrady przejechalem 3 skrzyzowania - wbiłem 1 i dwojka juz nie weszla-

Na postoju mozna zminiac biegi ale 1 i 2 trzeba robic patentem - jak sie nie pociagnie z 1 lekko na 2 ke to zaden bieg nie wejdzie

Podczas jazdy bieda wyzucic na luz z 1 albo 2ki a 3,4,5 i wsteczny chodza jak wczesniej.

Skrzynia nie dawała zadnych oznak wczesniej, spuscilem olej - poziom prawidlowy nie wypłyneły mi zadne metalowe kawalki- gumy z tylu skrzynki sa ok wiec pozycja jest ok, odpiolem drazek od dzwigni zmiany bigow i zabawa samym wybierakiem daje ten sam efekt,

Ktos mial moze podobne efekty??

Bede wdzieczny za kazda podpowiedz.

Auo to Bmw 323i Coupe 97 rok

Pozdrawiam Adrian Ł

Opublikowano

Witam

Auto juz jeździ, kupiłem inna skrzynie z anglika po 160 kkm, zmienilem olej ATF II i jezdze.

Caly interes kosztowal mnie 650 zł- 350 skrzynia, 110 łożysko oporowe sprzegła; olej 40; robocizna 150zł

A stara skrzynia czeka na chwile czasu i postaram sie ja otworzyc, bo jest tak sklinowana ze po wykreceniu kazdej srubki ze skrzyni nie mozna jej oddzielic od kosza sprzeglowego, odchodzi na 1 cm i cos ja klinuje.