Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w związku ze zblizajacą się zimą, szybszym następowaniem zmroku, itp.

chce wymienić żarówki przednich lamp, by zecia jeszcze bardziej rzucala sie w oczy innym kierowcom i nie tylko... :D

chce żeby świecily mocniejszym, bielszym światlem, moze podchodzić w niebieski...

dotyczy to świateł postojowych, mijania i drogowych...

prosze o wszelkie informacje, oznaczenia, moc, firma, itp.

pozdrawiam :)

Opublikowano
ooo własnie ten wątek też mnie interesuje podobno Philips bluevision xenon effect są OK w Z3 mamy chyba HB4?
http://img214.imageshack.us/img214/7770/z3roadsterturninwheelsln4.gif
Opublikowano

przykładowo dla pierwszego lepszego z3, według realoem to:

postojowe- jakieś 12V 5W,

mijania- HB4,

drogowe- HB3

philips konkretnie do mojego modelu (inne wesje chyba tak samo) na swojej stronie poleca (wszystkie blue vision):

-postojowe W5W (nr. prod. 12961)

-na mijania albo H7 (12972) lub HB4 (9006)

-drogowe HB3 (9005)

chyba napewno :D kupie philipsa :)

Opublikowano

Kupuj kupuj tylko jak bedziesz montował to załóż jedną philips'a a jedną zostaw oryginał...i wtedy bedziesz miał porównanie wtedy napisz czy gra warta świeczki i przy okazji foto mozesz wkleić ;) hehe pzdr

http://www.mz3.net/articles/images/166-lowbeam_bluevision.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
niedlugo zamontuje i zdam relacje

Czekam z niecierpliwością :)

pzdr

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

żarówki zamontowane! :)

długo mi zeszło ale tak to bywa..

efekt, jak dla mnie rewelacyjny!

właśnie taki chciałem uzyskać, światło jest poprostu białe i bardzo intensywne.

proponuje wymienić żarówki od świateł mijania/drogowych/postojowych razem żeby światło sie wzajemnie nie różniło...

jak ktoś ma dodatkowo światła obrysowe w zderzaku, to proponuje wymienić żarówki na bluevision w5w lub jakieś "ledy" po 2 zł świecące na biało lub błękitno, bo zwykłe żarówki świecą na żółto :)

zdjęć z telefonu nie będę wstawiał bo nie odzwierciedlają rzeczywistości :)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
tez mam wrazenie, ze przednie swiatla mijania jakos slabo daja :x moze to przyzwyczajenie po xenonach, a moze mozna cos polepszyc, dajcie namiar na te Philipsy, pls, jakie dokladnie kupic :?:
Opublikowano

Zdecydowałem się na Philipsy i zamówiłem tu :http://www.allegro.pl/show_item.php?item=376856142

jak dojdą to opowiem co i jak.

Pozdrawiam
Opublikowano
No i zmieniłem. Świecą mocnejszym światłem, i wieczorem widac delikatne niebieskie zabarwienie.
Pozdrawiam
Opublikowano
przykładowo dla pierwszego lepszego z3, według realoem to:

postojowe- jakieś 12V 5W,

mijania- HB4,

drogowe- HB3

philips konkretnie do mojego modelu (inne wesje chyba tak samo) na swojej stronie poleca (wszystkie blue vision):

-postojowe W5W (nr. prod. 12961)

-na mijania albo H7 (12972) lub HB4 (9006)

-drogowe HB3 (9005)

chyba napewno :D kupie philipsa :)

no to na mijania ktore zalozyles? HB4 czy H7 :?: i czym one sie roznia :?:

dzisiaj sprawdzilem i u mnie na postoju swieca sie tylko obrysowki w zderzaku, w przednich lampach nic :( czy to normalne :?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

co do postojowek - jak kupilem moja z3 to takze swiecily mi sie tylko obrysowki . Nie mialem nawet wtyczek do oprawek obrysowek do lamp.

Widac to zalezy od wersji auta, pytalem sie Emka to on mial obrysowki w lampach .

Ja w jednej lampie mialem otwor pod oprawke obrysowki a w drugiej nie - tzn. byl on ale byl fabrycznie zaslepiony zgrzana zaslepka plastikowa - wydlubalem ja dlutem , uzylem oprawek postojowek z e46, zas zasilanie ich podciagnalem z przewodow idacych do obrysowek . No i w ten sposob od 10 dni mam postojowki takze w lampach :) .

pozdrowki

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
zalozylem dzisiaj blue vision HB3 oraz HB4 i nie chce byc wybredny ale jakos bez rewelacji, jest bielsze swiatlo ale chyba 2 raz bym sie nie zdecydowal wydawac ponad 250zl.
ZAPRASZAM UZYTKOWNIKOW SERII Z !>KLiK
Opublikowano
Ja kupowalem pół roku temu od goscia na allegro o nicku elektryk-iwanski za mijania i drogowe Philips bluevision zapłaciłem z wysyłką 170 zł ;) Przesylka szybko dotarła, polecam tego sprzedawce. Żadna żarówka sie nie przepaliła jak narazie, odpukać... :D Te żarówki pięknie świecą na biało ale nie w pełnym słońcu jak jest pochmurno albo poprostu się ściemnia wtedy światło wygląda jak należy czyli poprostu biel bez żadnej żółci....
Opublikowano

a ja ostatnio lubie swiatlo klasycznych zarowek :) czyli zoltawe ...

Xenony i inne biele/fiolety juz mi sie znudzily chyba troche ...

A tak btw dlaczego kupujecie zarowki a nie zestaw xenonow z allegro (china) ? chyba by wyszlo na to samo cenowo ..

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

chciałem ksenon,

ale mam reflektory bez soczewek, a ksenon bez soczewek jest beee :D

dlatego kupiłem philipsa BV i jestem zadowolony,

w dzień bez rewelacji, w nocy pięknie biało :)

Opublikowano
Piotres, jakos wole bez druciarstwa i pozniejszych tlumaczen przed :police: bo po co dawac im powody do satysfakcji skoro i tak ich boli ze mamy zZz :mrgreen:
ZAPRASZAM UZYTKOWNIKOW SERII Z !>KLiK
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
mnie polecili w sklepie jakies OSRAM-y i bylo fajnie przez jakies 3 miechy poki.. obydwie H7 sie nie przepalily, normalnie w przeciagu tygodnia, najpierw jedna potem druga, ciekawe dlaczego :roll: a jak Philipsy BlueVision? bez problemow?
  • 1 rok później...
Opublikowano
Po wymianie żarowek w swiatlach mijania lewa lampa daje teraz swialło duzo wyzej niz przed cała operacja, sa tam 2 pokretla, pierwsze bardziej od zewnetrznej strony auta jest od ustawienia lewo lub prawo ale kreci sie tylko w jedna strone jest tez drugie magiczne pokretlo blizej nerek i domyslam sie ze jest ono wlasnie od ustawienia gora-dol tylko ze ono tak jakby ''zaspawane'' i boje sie go mocniej ruszac aby czegos nieurwac. mial ktos kiedys podobne problemy??
Opublikowano
ja mialem. Tzn tez byl spory opór. Popsikalem tam WD40 i po 10 min popuścilo (chociaz tez bylo ciezko). Nie wiem co u Ciebie jest moze rzeczywiscie cos poklejony lub cos takiego
Sprzedam: tylnie lampy od Z3