Skocz do zawartości

Problem z odpaleniem - POMOCY!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie potrzebuje Waszej pomocy,

moja E36 (M43) nie chce zapalic,

na poczatku silnik zapalil tyle ze obroty skakaly pomiedzy 0 i 600, straszne to bylo jakby sie ksztusil po czym zgasl. Tak bylo kilka razy z rzedu a teraz wogole jakby paliwa nie dostawal.

Nie wiem co moglo sie stac?

Moze podam przebieg dnia zeby znalesc potencjalna przyczyne bo wczesniej nie mialem zadnych problemow poza baaardzo delikatnym falownaniem na jalowym biegu.

a wiec

12.00 tankowanie do pelna na praiwe pusty zbiornik,

potem przejechalem z 30 kilosów

14.00 mycie samochodu (dosc duzo wody z weza lecialo:)

17.00 5 kilosów

18.00 AWARIA !!!

bardzo prosze o pomoc!!! jutro rano musze jechac.

czy komus sie juz cos takiego zdarzylo?

Opublikowano

Hmm...Czy podczas mycia lałeś może też w okolice silnika(mówimy o mocnym strumieniu/długim laniu)?

Może zalałeś coś-komputer itp.Myjąc auto(zakładając iż silnik też został zmoczony)najlepiej zostawić je na jeden dzień niech obeschnie.

Po drugie...jak tak się dusi jakby paliwa nie dostawało-pompa?-sprawdź czy działa.

Tyle z mojej strony,może ktoś doda cos wiecej.

Pzdr i powodzenia!

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano

dosc konkretnie splukalem atrape chlodnicy wiec moglo do srodka naleciec. dziwi mnie tylko ze przejechalem potem te piec kilometrow i wszystko bylo wporzaku. byc moze woda dostala sie do kompa dopiero pozniej, moze przechylilo gdzies na zakretach czy cos. sam juz nie wiem.

a gdzie jest umieszczony uklad komputera ktory moglem zalac?

dzieki za szybka odpowiedz.

moze ktos ma jeszcze jakie wskazowki?

bede wdzieczny. pozdr

Opublikowano

Jeśli się nie myle to komp jest za akumulatorem,żeby się do niego dostać musisz wyjąć aku i tam będziesz miał pokrywe od kompa.

Jednak jeśli to komp to może być tak,że będzie total padnięty-wtedy tylko wymiana na nowy-cięzko reanimować nieboszczyka,ale możesz spróbować go osuszyć. :/

Opublikowano

jeszcze jedno pytanie

szukajac po forum podobnego zdarzenia znalazlem post, w ktorym gosc pisal ze komputer moze uniemozliwic uruchomienie silnika gdy poziom plynu hamulcowego jest zbyt niski. u mnie kontrolka (zegarek) swiecila sie od jakiegos czasu. czy to moze miec wplyw? jesli tak to jak to poznac?

pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje za pomoc

Opublikowano
Tego nie wiem,ale jak by było mało płynu do podejrzewam,że odczułbyś to "na" hamulcach.
Opublikowano

na hamulcach nic nie odczulem.

jednak jutro jak wroce do miejsca przymusowego postoju autka to napewno to sprawdze.

oczywiscie poinformuje o wynikach jutrzejszych akcji. mam nadzieje ze to nie pompa ani komputer bo wolalbym wydac kaske w inny sposob.

pozdro i jeszcze raz dzieki

Opublikowano

Ciag dalszy akcji

Spec podpial pod komputer niestety nie wskazywalo zadnych bledow wiec zaczal sprawdzac po kolei. No i wyszlo szydlo z worka. POMPA!

Tak pompa paliwa, pozostalo tylko zdecydowac czy bosch (480PLN) czy zamiennik made in china (140 PLN). Zdecydowalem ze chce tym autkiem pojezdzic jeszcze pare lat ladnych i wybralem boscha. We wtorek mam odebrac to powiem jak chodzi.

pozdr

Opublikowano

pompa wymieniona, chodzi jak marzenie,

ale na noc zostawilem pompe w srodku i teraz strasznie mi smierdzi beznyna.

macie moze jakies sposoby na pozbycie sie tego zapachu? oczywiscie mozna czekac ale czy mozna to jakos przyspieszyc?

pozdro