Skocz do zawartości

BMW E34 525 TDS ciężko zapala zimna i ciepła POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!!! Jestem nowym użytkownikiem więc proszę o wyrozumiałość i pomoc. Kupiłem BMW E34 2.5 tds 1995r. za dobre pieniądze od gościa który wyjechał do Anglii. Auto ma przejechane 300tyś. km. FULL OPCJA niestety bardzo ciężko zapala. Nie ma regóły, raz zapali w miarę dobrze po paru obrotach za chwilę można wykręcić akumulator i nic tak samo na zimnym i ciepłym silniku. Po zapaleniu zakopluni na czarno po czym zimna strasznie kopci na biało po rozgrzaniu też puszcza biały dymek ale już minimalnie na wolnych obrotach. Ciągnie w miarę normalnie brakuje jej tego powera na wyższych obrotach ciągnie cały czas równo. Proszę o pomoc może ktoś miał takie objawy i jest w stanie mi coś podpowiedzieć albo zna się na TDSach jestem w stanie podjechać w kujawsko-pomorskim oczywiście zapłacę za diagnozę. Proszę może też wynajdziecie jakieś namiary na dobrego mechanika od TDSów w kujawsko-pomorskim piszcie naprawdę będę wdzięczny. Pozdrawiam
Opublikowano

więc od początku :

nie chce palić - sprawdz elektryczną pompe paliwa w zbiorniku

kopci na biało - sprawdz czy nie ubywa ci płynu chłodzenia z układu ,przyczyną moze byc pęknięta głowica na 5,6 cyl

pozdrawiam