Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zmieniłem licznik w swojej e 39 model 523 nie działa mi prędkościomierz obroty silnika ekonomizer nie wiem o co chodzi?Słyszałem że musi być skodowanie licznika czy to prawda i gdzie to zrobić?

Pozdrawiam Michał Gdańsk

SEX JEST JAK BMW RADOSC Z JAZDY :-)
Opublikowano
Licznik to ciekawy element. Ja zamieniłem stary (99r) na 2002r. wszystko działa jak należy, żadnych braków w pikselach... ale zmienił mi się język w aucie na niemiecki :duh: i nie mogłem zmienić na inny. potem przyszedł czas na wymianę sterownika ABS. W serwisie nie mogli zaprogramować DSC bo licznik jest nieoryginalny!!!! Musiałem założyć stary , zaprogramować DSC i mogłem wrócić do nowego. Ale dość o mnie... myślę, że licznik jest uszkodzony, bo u mnie założyłem i wszystko działało
Marzysz o 4 kólkach?? Kup sobie 2 rowery !!
Opublikowano
żadnych braków w pikselach...

Na razie ;)

Ekonomizer i predkosciomierz nie dzialaja gdy jest wymontowany sterownik ABS, ale wtedy oczywiscie beda palilys ie kontrolki od ABSu.

Ja rowniez zmienialem i nie dzialalo wyswietlanie od skrzyni biegow oraz swiatlo wstecznego. Pozostale rzeczy dzialaly. Po zaprogramowaniu wyposazenia wszystko dziala poza roznica w VIN a co za tym idzie niezgodnym przebiegiem z licznika i z LCM.

Mysle, ze moze byc tak, ze Twoj licznik zostal niewlasciwie naprawiony!

ale zmienił mi się język w aucie na niemiecki

Bo to zapamietywane jest w licznikach podobnie jak stopnie (F/C) czy inspekcje.

Tomek

Marzenia się spełniają...