Skocz do zawartości

Stukanie w prawym kole

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam problem z moim 728i.

przy skrecie w prawo sluchac delikatne stukanie w prawym kole,czasem slychac je rowniez przy jezdzie prosto,nie zdarza sie natomiast przy skrecie w lewo,macie jakies pomysly?

Opublikowano
mam problem z moim 728i.

przy skrecie w prawo sluchac delikatne stukanie w prawym kole,czasem slychac je rowniez przy jezdzie prosto,nie zdarza sie natomiast przy skrecie w lewo,macie jakies pomysly?

na 99% wybity drążek środkowy najlepiej od razu wymień także końcówki,

a na 1% któryś z przednich wachaczy :)

łożysko w kole raczej nie puka tylko "huczy"

Opublikowano
na własne oczy widziałem wymieniony cały zawias bo coś stuka i puka i nikt nie mógł tego znaleźć a to było sobie łożysko tak że jak wahacze będą dobre to łożysko na 100%
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
a jest taka opcja,ze jest to problem z odbijaniem klocka?tak podpowiedzial mi znajomy mechanik,jest jeszcza jedna sprawa jak odpale po kilku godzinach stania,hamulec dziala dosyc slabo po przejechaniu kilkuset metrow wszystko jest cacy.moze wystarczy odpowietrzyc?
Opublikowano

jak klocki stukają to cały czas ale wątpię żeby w BMW stukały klocki

masz na myśli kilku krotne naciśniecie pedała? jeśli tak to wystarczy odpowietrzyć

Opublikowano

dokladnie jak po pompuje to jest git.

co do stukania,to teraz dokladniej zwrocilem uwage,nie jest to typowe stukania bardziej takie chrobotanie czy delikatne tarcie o cos,a pojawia sie tylko po hamowaniu zanim samochod sie nie rozpedzi