Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam BMW 320i 90 rok kombi z silnikiem 2 litry m20. Na trasie przy jezdzie 100-120 na piatym biegu (obroty w granicach 3-3,5 tys) auto spala 10 litrow gazu. Czyli wszystko w normie.

Natomiast jak wjade do miasta, jezdzac jak emeryt i nie przekraczajac 3 tys obrotów auto pali 19 litrów. Moim zdaniem to lekka przesada zwlaszcza ze kiedys bylo mniej. Instalacja gazowa najprostsza, sonda lambda wymieniona. Bylem u gazownikow na regulacji i nic to nie dalo. Nie znam sie na instalacjach ale czy oni nie powinni tego regulowac przy roznych obrotach, bo mi regulowali tylko na wolnych i przy 3 tysiacach...

Jezeli ktos mial podobny problem to bede wdzieczny za pomoc.

pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak dla mnie to normalne, zwlaszcza jak masz ciezka noge :D

u mnie po miescie pali 10l/50km, czyli 20l/100 w trybie miejskim, trasa 12-15, w zaleznosci od predkosci i wagi nogi ;)

odczyty z sondy sa w porzadku?

moze sterownik?

jaka masz instalacje?

Pozdrawiam
Opublikowano
mam instalacje najprostsza, czyli to sie chyba nazywa pierwszej generacji. Tez myslalem ze to od butowania ale zalalem zeby sprawdzic i jezdzilem jak emeryt, max do 3 tys obrotow i zawsze wynik jest kolo 19 litrow... sonda jest nowa, odczyty w porzadku.