Skocz do zawartości

Problem z nawiewem na szybę ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z kierowaniem nawiewami tzn. dzieje się taka rzecz:

włączam nawiew na szybę w "klimatroniku" dmuchawa rozpędza się na maksa czyli wszystko normalnie, słychać że sterownik przełącza strumień powietrza na szybę przednią ale powietrze leci do kabiny i strasznie słabo na szybę. Tak słabo, że jeżeli nie włączę klimatyzacji nie mogę usunąć zaparowania z szyby. Co to za problem ???

Opublikowano

zrobię to wkrótce :D

Ale dodatkowo dzieje się podobnie gdy kieruje powietrze na nogi , strumień powietrza jest naprawdę ledwie wyczuwalny czy to tez ma związek z filtrem kabinowym??? Praktycznie nie mogę skierować powietrza w inne miejsce jak tylko centralnie na "twarz" sprawdzałem na 2 panelach to samo, jedyna różnica jest jak wsadzam panel "analogowy" nie kliamtronik wszystko działa ok, jestem lekko zdziwiony tą sytuacją.

Opublikowano
jedyna różnica jest jak wsadzam panel "analogowy" nie kliamtronik wszystko działa ok, jestem lekko zdziwiony tą sytuacją.

To Ty masz klimę automatyczną, czy manualną?

Pozdrawiam

Krzysiek

Opublikowano
:arrow: Do klimatronika jest zupełnie inna nagrzewnica i jeżeli zamienisz sam panel to nic nie da pozdrawiam

właśnie, nie zgodzę się z tą opinią bo, mój kumpel wymienił panel jeden na drugi i wszystko śmiga bez problemów

Opublikowano
:arrow: Do klimatronika jest zupełnie inna nagrzewnica i jeżeli zamienisz sam panel to nic nie da pozdrawiam

właśnie, nie zgodzę się z tą opinią bo, mój kumpel wymienił panel jeden na drugi i wszystko śmiga bez problemów

Czyli chyba Twój problem jest rozwiązany...

Masz manualną klimę i dlatego jak masz taki panel to działa dobrze, a przy panelu od klimatronika nie bardzo.

Pozdrawiam

Krzysiek