Skocz do zawartości

Ubytek plynu z chlodnicy oraz przegrzewanie silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z moja BMW 525 benz+lpg 1988r. niedawno wymienialem glowice bo poprzedni wlasciciel nie poinformowal mnie o tym ze glowica jest spawana (idiota dla mnie ) pekla mi glowica i olej dostal sie do ukladu chlodniczego kupilem nowa glowice i zostala zalozona nowa glowica pekniecie glowicy spowodowalo ze do ukladu chlodniczego dostal sie olej z silnika robilem juz raz plukanie chlodnicy ale nadal pojawiaja sie w bardzo malych ilosciach glutki zgestnialego oleju jak tego sie pozbyc probowalem juz plynu firmy K2 nie pomoglo moze ma ktos jakis pomysl czy moze byc to przyczyna tego ze przytyka mi sie uklad chlodzenia i co jakis czas mam tak ze temp wody skacze na maxa dodam jeszcze ze dolewam wody do chlodnicy ok 1L. na 2 tyg czy to normalne ??? robie ok 500km na 2 tygodnie
Opublikowano
wymien wezyki, jak guma ma iles lat to tak jest, jak nie pomoze bedzie sie szukac dalej, ja 3miechy temu tak mialem, zmienilem, zalalem, i od wtedy spokoj, a guma wprost lamala sie w rekach
Pozdrawiam