Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kupiłem auto sprowadzone z Belgii człowiek który je sciągnał nie zapłacił podatku vat 25 zapłaciłem ja lecz w wydziale komunikacji powiedziano mi że ten vat ma zapłacic osoba która sprowadziła auto i nie mogę go zarejestrowac co robić? dodam że człowiek który sprowadził mówi że zapłaci i mi wysle ten vat lecz trwa to już 2 tyg a teraz nie odbiera tel. :evil:
Opublikowano
Kupiłem auto sprowadzone z Belgii człowiek który je sciągnał nie zapłacił podatku vat 25 zapłaciłem ja lecz w wydziale komunikacji powiedziano mi że ten vat ma zapłacic osoba która sprowadziła auto i nie mogę go zarejestrowac co robić? dodam że człowiek który sprowadził mówi że zapłaci i mi wysle ten vat lecz trwa to już 2 tyg a teraz nie odbiera tel. :evil:

Rozumiem, że auto było po opłatach czyli gotowe do rejestracji. W takim przypadku to sprzedający powinien Ci dostarczyć zaświadczenie z US o zwolnieniu z podatku VAT czyli ten VAT 25 - niepotrzebnie wydałeś 150 zł. Dziwi mnie tylko, że w US się nie połapali jak składałeś wniosek o wydanie zaświadczenia ?

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano
No własnie jeszcze zapłaciłem 160 zł od wartosci auta mniejsza z tym ale co robić zeby zarejestrowac?

No niestety chyba jesteś zdany na łaskę sprzedającego bo raczej nie możesz wystąpić o wydanie zaświadczenia do US w jego imieniu. Jak nie będzie nadal odbierał telefonu musisz się udać do niego osobiście (może jest zagranicą dlatego nie odbiera).

Swoją drogą co za ścierwa chodzą po tym świecie sprzeda taki komuś auto a potem ma go w d...

kiedyś

E32 730

E36 318