Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziasiaj rano miałem bardzo dziwną sytuację -mianowicie, odpalam samochód, a tu patrze nie działają żadne zegary :jawdrop: (obrotomierz, wskaźnik paliwa itp), lekko podświetla się przebieg, ale za to mocno - kontrolki oleju!!! :cry2: - Żeby nic nie narobić zaraz zgasiłem silnik.

Sprawdzam poziom oleju - ale stan jest ok!!! Odpalam jeszcze raz - ta sama sytuacja - Palą sie kontrolki oleju - ale poza tym nic nie dziala!! :mad2:

Pomyślałem że może komputer się zawiesił albo cóś..., więc odłączyłem na 3 min akumulator. Po założeniu klem - jak ręką odjął wszystko w porządku.....

Co to mogło być??? Miał już toś podobną sytuację??? :cry:

Bunia - E36 316i

Opublikowano

kolego rozwiązałeś zagadke a szukasz dalej :D

Przydażyło Ci sie prawdopodobnie to samo co mi a winny był akumulator... klemy niby zaciskały sie na słupkach ale utleniły sie juz znacznie i nie było widocznie tak jak być powinno. Po kilku takich właśnie przygodach wymieniłem akumulator, klemy i o problemie zapomniałem