Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Mam problem z moją Beśką E36 92' 2.0i. Moja żoną wzięła samochód i pojechała do sklepu gdy przyjechała wszystko było w porządku po kilku godzinach chciałem przestawić samochód wsiadłem naciskam sprzęgło i go nie ma. Pedał chodzi lekko i nie czuć żadnego oporu nie wydaje mi się żeby to była tarcza sprzęgłowa bo wcześniej bym ją słyszał więc co to może być czy któś już wcześniej miał taki przypadek bo nie wiem co mam robić z tym samochodem może zapowietrzony układ hydrauliczny ale nie wydaje mi się bo jak wyciągnąłem siłownik przy skrzyni i naciskałem pedał sprzęgła siłownik sie wysówał. POMOCY!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mialem tak, na dodatek w takim samym aucie - mam na mysli silnik jak i rok produkcji - jak ty:)

Wiec prawdopodbnie pompa hydrauliczna, w e36 nie ma linki a sprzeglo sterowane jest hydraulicznie, wynioslo mnie to ok. 200 zl. Dla mechanika jakies 2 godzinki pracy.

Opublikowano
Prawdopodobnie masz uszkodzony wysprzeglik lub pompe ,wysprzeglik po wykreceniu co prawda wychodzi lecz nie ma oporu jesli dasz mu jakis opor bedzie mial wyciek plynu hamulcowego.jesli z koleji to pompa to bedzie mokro pod wykladzina przy pedale sprzegla ,tam wlasnie znajduje sie pompa.Przede wszystkim musisz dolac plynu hamulcowego poniewaz sprzeglo pobiera plyn w polowie stanu ninimum a maximum.Dolej plynu i jeszcze raz odpowietrz potem wcisnij kilka razy i szukaj wycieku .Pozdrawiam
Opublikowano

WITAM

ZNALAZŁEM PROBLE MOJEGO SPRZĘGŁA JEDNAK BYŁ USZKODZONY SIŁOWNIK PRZY SKRZYNI BIEGÓWKUPIŁEM NOWY WYMINIŁEM GO I ODPOWIETRZYŁEM JEST LEPIEJ NIŻ BYŁO MOJA BEŚKA TERAZ PALI LACZKI CZEGO NIE ROBIŁA PRZEDTEM BO SIŁOWNIK CHYBA DO KOŃCA NIE PUSZCZAŁ SPRZĘGŁA TERAZ JEST GICIOR DZIĘKI ZA WSZYSTKIE RADY POZDRAWIAM...