Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

planuje założyć gaz do E34 520i M50.prawdopodobnie będzie to BRC SEK WENT 56.gazownik zaproponował parownik do 120KW.czy to wystarczy dla moich 110KW.

przydałyby mi się też informacje jakie rurki powinny być od zbiornika do parownika.

będe wdzięczny za każde info które pomoże mi czówać nad prawidłowym doborem instalacji i przebiegiem montażu

Opublikowano
Parownik mógłby (choć niekoniecznie) mieć większy naddatek mocy, a jeśli chodzi o rurki to 6mm w zupełności wystarczy.
peace & love
Opublikowano

dzięki Zbichu.wole być zapobiegawczy więc to"mógłby być większy"wezmę raczej do siebie.

niemniej wczoraj zrobiłem wywiad wśród gazowników w mojej okolicy oraz ludzi którzy pracowali u tych gazowników i okazałosię że ten u którego chciałem założyć BRC to partacz i krętacz(gaz montują praktykanci :duh: ,niby nadzór "szefa"jest ale wiadomo:"jak już tak zrobiłeś to niech tak zostanie").taka sama sytuacja jest u innego który zaproponował mi gaz o 500,-taniej niż wszędzie-FORGAZ za 3000,-.

w zasadze polecają dwuch,jedni zakładają STAG-a 300 a drudzy....to będe wiedział za parę godzin.

Opublikowano
A drudzy KME Diego - obie dobre i bierz raczej firmówki czyli STAG 300 albo KME Diego.
Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!