Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wiem, ze było to przerabiane wiele razy na forum, jednak nie zdołałem znaleźć konkretnej odpowiedzi:

mam E46 z 2003 i przymierzam się do kupna kół na zimę. Znalazłem fajne koła z ET45, więc do przyjęcia dla E46, jednak były one montowane w e39. Z tego co wiem, to e46 ma otwór centralny 72,6 natomiast e39 74,1. Sprzedający twierdzi, że bedą pasować, owentualnie jakiś pierścień można założyć. i mój dylemat polega na tym, czy takie rozwiązanie jest możliwe i czy to ma sens? z góry dziękuję, za wszelką pomoc, na jutro wieczór w razie czego jestem umówiony na odbiór felg.

Opublikowano

Felgi z ET 45 nie mogly byc montowane w e39 :!: wiec albo Ty sie mylisz albo sprzedajacy za bardzo nie wie co sprzedaje.....

Z E39 do E46 zakladasz pierscienie (koszt jakies 10zl/szt) i bez zadnego problemu felgi wchodza na piaste ale problem jest z ET...

Popros sprzedawce aby zmierzyl otwor centralny i sprawa bedzie jasna.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Felgi z ET 45 nie mogly byc montowane w e39 wiec albo Ty sie mylisz albo sprzedajacy za bardzo nie wie co sprzedaje.....

potwierdzam, bmw 3 ma wysokie ET a bmw 5 i 7 niskie

tylko 1.8 ale daje rade;)
Opublikowano

chłopaki!!

ja próbowałem założyć 17 cali z E39 do E46

Efekt:

wystawały jakieś 10 cm za błotnik