Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktoś już wymieniał uszczelkę między skrzynią biegów a wałem ?? Najprawdopodobniej szlag ją trafił. Ile kosztuje sama uszczelka i za ile to w warsztacie zrobią ? Czy są do tego potrzebne jakieś niestandardowe klucze ?? Z czym może być problem ??
Opublikowano
Wymieniałem u "pana Tadzia" u mnie w serwisie po VIN-ie wychodzą dwa rodzaje ale pan powiedział że na 99% jest ta za ok.90zł.W warsztacie po zdjęciu wału (przód),wydechu i odkręceniu z jednej dużej nakrętki kołnierza napędu okazało się że mam nie ten uszczelniacz.Pan zadzwonił do chyba INTERCARSU i za godzinę montował właściwy uszczelniacz.Koszt ok 30zł uszczel. i 120zł robota.Napewno jest to do zrobienia samodzielnie .Przy okazji sprawdz stan przegóbu elastycznego , jedna robota a jak ci długo podcieka olej to napewno jest w kiepskiej kondycji.Za 120 zeta nie chciało by mi się z tym szarpać.