Skocz do zawartości

Dziwne piski/swierszcze w E36 na malych nierownosciachCo to?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Od pewnego momentu mam male problemy ze swoja bunia i tutaj wlasnie pisze do was, moze ktos mial podobny problem. Zacznijmy od poczatku. Pare miesiecy temu robilem przeglad i skutecznosc zawiechy przod to 40 lewo prawo tyl 60 lewo prawo no ale pan powiedizal, ze jeszcze mozna pojezdzic smialo. Od tego momentu wymienilem z tylu tuleje mocujace lewa prawa i z przodu sworzen prawy krotki. Panowie dokladnie ogladneli zawieche i stwierdzili, ze do wymiany zostaja jeszcze z przodu drazki kierownicze a z tylu jakies tulejki male-no ale uznali, ze mozna psokojnie jezdzic. Po tych wymianach z tylu zostalem jeszcze po pewnym czasie zmuszony do wymiany piasty, lozyska i polos. No i wszystko bylo piknie ladnie Pojechalem nad morze zrobilem wtedy z 800km i autko stalo z tydzien. Odpalilem i pojechalismy do kolobrzegu i wtedy 1 raz zaczalem slyszec jakies piski/swierszcze na malutkich nierowosciach .. po pewnym czasie ustalo. Wrocilem do domku po przejechaniu okolo 700km i ku mojemu zdziwieniu na nierownosciach bardzo szarpie kierownica tzn jak jade powoli to tak jakby kierownica starala sieza wszelka cene uciec mi z rak do tego doszly jak jade wolno piski, ktore odpowiadaja tak jak by odglosom krecacego sie kola ( przy wiekszej predkosci sutepuja) Pojawil sie rowniez piski np na kocich lbach albo na malutkich nierownosciach ( jak przejade przez garb czy jakis prog zwalniajacy to cisza) acha dodam jeszcze, ze przy bardzo malej predkosci doslownie koncowka toczenia np. przed swiatlami jak gwaltownie zachamuje to takie ciwne mam uczucie jakby cos tam sie przesuwalo. Wiem, ze to sporo informacji moze troszke niezrozumiale ale nie potrafie tego lepiej ospisac. Za kazda pomocna informacje bede bardzo wdzieczny
  • 3 miesiące temu...